Türk Büro Sen: Maliye personelini zan altında bırakıyorsunuz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Maliye Bakanlığı'nda büyük skandal" haberiyle iki gündür kamuoyunu meşgul eden haberlerin bakanlık çalışanlarını tedirgin ettiğini bildirdi.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, yetkili-yetkisiz bir kısım insanların zamanlı ve zamansız açıklamalarının, VEDÖP Projesi'nde bilgisayar kullanan personeli sisteme girmekte tereddütlere düşürdüğünü ifade ederek, "Hele hele 'Birçok ilden giriş yapılmıştır. Bu operasyon 5 kişiyle sınırlı değildir' şeklinde açıklamalar bütün personeli zan altında bırakmıştır. Büyük fedakarlık ve özveriyle hizmetin en iyisini vatandaşlarımıza sunmaya çalışan Maliye çalışanlarının bu tür töhmet altında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi.

VEDÖP Projesi uygulamasında kimin hangi verilere ulaşabileceğinin sınırlı olduğunu belirten Yokuş, şöyle devam etti: "Herkese yetkisi dahilinde şifreler verilmektedir. Hiç kimse yetkisi olmayan verilere ulaşamaz. Bu konu biran önce açıklığa kavuşturulmalıdır. Türk Büro-Sen olarak, eğer varsa birkaç kişinin işlediği suçun bütün Maliye çalışanlarına mal edileceğine inanmıyor ve gelişmeleri yakinen takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber