Bürokrat hesaplarına da girilmiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet görevlileri, siyasiler, iş adamları ve gazetecilere yönelik sorgulama skandalıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

Maliye müfettişleri, dünden itibaren vergi dairelerine yönelik soruşturmalara da başladı. Komisyonunun Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezindeki çalışmaları da devam ediyor.

Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunda görev yapan bazı Maliye Müfettişleri için de sisteme girilerek, geniş bir tarama yapıldığı ortaya çıkarıldı. Yetkililer, bazı Maliye Müfettişlerinin telefon konuşmalarının dinlendiği yolunda çeşitli bulgular olduğunu da ifade ettiler.

Gelir İdaresi Başkanlığının tepe noktalarında görev yapan 10'u aşkın bürokratın da bir vergi dairesinden Bilgi İşlem Merkezine girilerek, her yönden sorgulandığı anlaşıldı. Maliye bürokratlarının gayrimenkul ve araç alım satımı yaptıkları kişilerin dahi sayfalarına girilerek araştırma yapıldığı belirlendi.

"BU İŞ SONUNA KADAR GÖTÜRÜLECEK"

Bu arada Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanvekili ve Soruşturma Komisyonu Başkanı Cemal Boyalı, sorgulamaların her yönüyle araştırıldığını ve bu işin sonuna kadar götürüleceğini söyledi.

Boyalı, soruşturma kapsamında yeni görevden uzaklaştırmalar olabileceğine işaret etti.

Soruşturmanın El Kadı olayıyla ilişkilendirilmesinin "yakışıksız" olduğunu bildiren Boyalı, "El Kadı olayıyla ilgili işlemler, 2004 yılı itibariyle sona ermiştir. Ben o dönemde ne Teftiş Kurulu Başkanıydım, ne de Kurulda müfettiş olarak bulunuyordum" diye konuştu.

ŞİFRELER YENİLENECEK

Kanun dışı sorgulamalar üzerine, merkezdeki kullanıcı şifrelerinin yenilenmesi kararı alındı.

Gelir İdaresi, sistemle ilgili ek güvenlik tedbirlerinin devreye sokulmasını kararlaştırdı. Bu çerçevede 17 bin 912 kişisel bilgisayar karşılığında Maliyecilere dağıtılan 33 bin 710 şifre için yenileme çalışması yapılacak. Daha önce şifre dağıtılan kişilere ilişkin bilgiler güncellenecek, ayrılanların şifreleri iptal edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber