MİT'ten sahte mailler için uyarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), internet üzerinde vatandaşlara gönderilen sahte mit.gov.tr uzantılı e-postalar konusunda vatandaşları uyardı.

MİT'in resmi web sitesinde vatandaşlara hitaben yer alan uyarıda şöyle denildi:

"Ulusal güvenliğe gerekli hassasiyeti gösterdiğimiz bizleri yoğun iş temposunda asılsız ihbar ve önerilerle gereksiz şekilde meşgul etmediğiniz, aldatmaya yönelik teşebbüslerde bulunmadığınız için teşekkür ederiz. Teşkilatımız Bilgi Edinme Kanunu kapsamındaki başvurular için yapılan haberleşmeler dışında hiçbir konuda muhataplarıyla internet ortamında yazışma yapmamaktadır. Bu itibarla teşkilatımızdan kaynaklanıyormuş izlenimi yaratılarak, değişik amaçlarla kullanılan mit.gov.tr. uzantılı sahte e-postaların kurumumuzla ilgisi yoktur".

Elektronik Ortamda İşlenen Suçların Önlenmesine Dair Kanun Tasarıyla ilgili olarak Başbakanlığa uyarı yazısı mahiyetinde görüş bildiren Milli İstihbarat Teşkilatı, casusluk faaliyetlerinin tespitine yönelik kararların müteaddit defalar alınabilmesi, ceza takibatı konusunda savcılara verilen doğrudan soruşturma yetkisinin kaldırılması, görüşme ve abone bilgilerinin mahkeme kararıyla toplu alınabilmesi hususlarını da içerek şekilde kanun değişikliği yapılmasını istemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber