Akdeniz'in limonu Kapadokya'da lezzet kazanıyor

Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen 115 bin ton limon, Kapadokya'daki kayadan oyma doğal soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2016 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdeniz'in limonu Kapadokya'da lezzet kazanıyor

Behçet Alkan

Yer altına oyularak yapılan, herhangi bir enerjiye gerek duymaksızın faaliyet sürdüren doğal depolar, ortam koşulları sayesinde limonun kalın kabuklarının incelip, sulanarak lezzetli hale gelmesini sağlıyor.

Akdeniz'de ağaçlardan toplanarak kasalara konulan limonlar, tır ve kamyonlarla Nevşehir'e getiriliyor. Kayadan oyma depolarda sandık içinde dört ay bekletilen limon, daha sonra yurt içi ve yurt dışına pazarlanıyor.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki doğal depolarda her yıl 6 milyon sandıktan fazla limonun muhafaza edildiğini belirtti.

Limon sandıklarının, aralık-mart ayları arasında depolara taşındığını anlatan Yılmaz, "Kayadan oyma depo doğal bir ortamdır, hiçbir teknolojik unsur ve enerji kullanılmamaktadır. Depolarda limon stres yapmadan olgunlaşarak kaliteli hale gelir. 4 aylık depolama sonrasında 18 kilogram giren sandıktaki limon, olgunlaşıp, lezzet ve aroma kazanıp 23 kilogram olarak çıkar." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber