Özürlü kadrolarının yüzde 81'i boş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamuda özürlü memur istihdamına ilişkin yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların yazılı olarak uyarıldığını bildirdi.

Şahin, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın, kamuda ve özel sektörde özürlü personel çalıştırılması yasal zorunluluk olmasına rağmen, kamuda bu kadroların yüzde 81,5'inin boş olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, özürlülerin istihdamına ilişkin yönelttiği sorulara yanıt verdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının, dolu memur kadrolarının yüzde 3'ü oranında özürlü memur istihdam etmek zorunda olduklarını vurgulayan Şahin, özürlü memur kontenjanını doldurmamış kurum ve kuruluşları ile istihdam edilen özürlü memurlara ilişkin bilgileri göndermeyen kamu kurum ve kuruluşlarının takip ile denetiminin, Devlet Personel Başkanlığınca yapıldığını hatırlattı.

Mehmet Ali Şahin, ?Bu çerçevede, söz konusu yükümlülüklerin yerine getirilmesinin sağlanabilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlar, yazılı olarak uyarılmıştır? dedi.

Şahin, yapılan yazışmalara ve kanuni zorunluluğa rağmen özürlü kontenjanı boş bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının bu kadroları ne zaman dolduracaklarının, ilgili kurum ve kuruluşların sorumluluğunda bulunduğunu ifade etti.

BAŞBAKANLIKTAKİ ÖZÜRLÜ İSTİHDAMI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, DYP'li Kandoğan'ın, ?Başbakanlıkta 48 özürlü çalıştırılması gerekirken, bir tek özürlü bile çalıştırılmamasının gerekçesi nedir? Bu yanlışlık ne zaman düzeltilecek?? sorusuna ise şu yanıtı verdi:

?Başbakanlık, 14 Ekim 2005 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan sınav duyurusuyla, 10 özürlü memur alımı için sınav açmış olup; ancak bu sınav sonuçlarına göre istihdam edilen özürlü personele ilişkin herhangi bir bilgi, Devlet Personel Başkanlığına intikal etmemiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam edilmesi gereken özürlü personele ilişkin işlemler ise Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber