'5-6 bin kişiyi 20 bin gösterdiniz'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Ocak 2007 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı köylerde `adrese dayalı nüfus tespiti' çalışmasında görev alan imamlara takdir belgesi verilmesi için düzenlenen törene Ardeşen Belediye Başkanı'nın tepkisi damga vurdu

Köylerin nüfusunun fazla gösterildiğini öne süren Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, imamları, "Bu büyük bir sahtekarlıktır, kim yaptıysa sahtekarlık işlemiştir. Bir fitnenin getirmiş olduğu bu illetle Ardeşen'e büyük zarar verdiniz. Eğer bu yanlıştan dönülmezse biz gereğini yaparız" diyerek azarladı.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde Özel İdare Müdürlüğü tarafından köylerde adrese dayalı nüfus tespit çalışması yapıldı. 38 köyde iki ay boyunca süren çalışmalarda görev alan köy imamları ile özel idare memurlarına takdir belgesi verilmesi için ilçede tören düzenlendi. Törene Ardeşen Kaymakamı Cahit Işık, eski Çevre ve Orman Bakanı AKP Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, İlçe Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu ile köy imamları ve memurlar katıldı.

"5- 6 BİN KİŞİ 20 BİN OLDU"

Törende söz alan Ardeşen'in AKP'li Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, belediye ekiplerinin saptamalarına göre köylerde 5- 6 bin dolayında bir nüfus yoğunluğu varken, yapılan çalışmalarla bu sayının 20 binin üzerine çıkarıldığını öne sürerek, tespit çalışmasını yapan imamları suçladı. Başkan Sinan şunları söyledi.

"Söyleyeceğim şeylerden çok hoşnut olmayacağınızı biliyorum. Vatandaşların ikametgahlarının olduğu yerde sayılması zorunluluğu var. Bizim tespitlerimize göre köylerde 5- 6 bin dolayında nüfus varken sizin başarılı ve muhtarlarla ortak çalışmanız sonucu bu rakam 20 binin üzerinde çıktı. Bu yaptığınız güzel bir iş değil. Merkez nüfusunun azalması ne köylerin ne de şehir merkezinin avantajınadır. Size `Köydeki nüfusun çokluğu, alacağı hizmetin fazlalığını gösterir' diyenler olmuştur mutlaka. Bu külliyen yalandır. Bu bir sahtekarlıktır. Kim yaptıysa sahtekarlık işlemiştir. Bir fitnenin getirmiş olduğu bu illetle, Ardeşenimiz'e büyük zarar verdiğinizi burada söylemek istiyorum. Zararın neresinden dönülürse kardır. Eğer köyde oturmayanları bilerek yazdıysanız kendilerini uyarın, ilçe merkezinde yapılacak olan sayımda mutlaka yazılsınlar. Hem sizi hem de kendilerini dertten kurtarmış olurlar. 45 bin insana hizmet ederken, 30 bin insana hizmet eden bir Belediye Başkanı olmak istemiyorum. Eğer çok kısa sürede gerek muhtarlar gerek sizler uyarılarınızı yapıp bundan vazgeçmezlerse biz gereğini yapacağız. Bunu buradan üzülerek söylüyorum."

KATILANLARA SOĞUK DUŞ

Başkanın bu konuşması salonda soğuk duş etkisi yaparken, törende daha sonra söz alan Ardeşen Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu, "Bir görevli arkadaşımız, olmayan vatandaşı muhtarın beyanı ile yazdıysa başkan haklı. Bu suçtur. Ama aile reisinin altında imzası varsa, burada din görevlilerinin gocunacak hiçbir meselesi yoktur. Böyle bir toplantıda böyle bir konuşmanın yapılması bizi çok üzdü" diye konuştu.

Ardeşen kaymakamı Cahit Işık da, burada güzel bir akşam geçirmeyi hedeflerken tatsız bir tartışmanın içine düştüklerini belirterek, "Hiçbir zaman köylerin nüfusunun artırılması için bir gayretin içinde olmadık. Beyanlara göre doğrular yazıldı" dedi.

Tören imamlara takdir belgelerinin verilmesi ile sona erdi. 22 mahalle ve 38 köyü ile Ardeşen ilçesinin 59 bin dolayında nüfusu bulunuyor.

Haber: DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber