Belediye başkan yardımcısı hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2007 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir iş adamı, merkez ilçe Seyhan Belediyesinde açılan ihalelerden bazılarını usulsüz olduğu gerekçesiyle iptal ettirmesi üzerine kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdüğü başkan yardımcısı aleyhine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adana'daki bir inşaat firmasının sahibi Mehmet Salih Korkmazer, adliye binasında yaptığı açıklamada, daha önce ihale ile parke taş döşeme ve kaldırım düzenleme işlerini yaptığı Seyhan Belediyesinden alacağı olan 114 bin YTL paranın kendisine ödenmediğini, bu nedenle sıkıntılı günler yaşadığını söyledi.

Belediyenin, Saydam Caddesi ve Yeni Baraj Mahallesi'ndeki bir ara caddenin parke taş ve kaldırım düzenleme çalışması için açılan ihaleye katıldığını belirten Korkmazer, en düşük rakamı kendisinin vermesine rağmen işin başka bir firmaya verildiğini iddia etti.

Korkmazer, ihalede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Kamu İhale Kurumuna başvurduğunu belirterek, ?Benim 554 bin YTL teklifte bulunduğum, başka bir firmaya ise 815 bin YTL'ye verilen bu ihale, inceleme sonucunda iptal edildi? dedi.

Bunun gibi birkaç ihalenin daha iptal edilmesine karar verildiğini savunan Korkmazer, şöyle konuştu:

?Bu gelişmelerden sonra, hak ettiğim parayı alamadığım gibi belediyede başkan yardımcısı olarak görev yapan Gültekin Genç tarafından ölümle tehdit edildim. Belediyede görevli bazı kişiler tarafından da bir odaya kapatılarak benzer tehditler aldım.?

Korkmazer, tehditler karşısında avukatı ile birlikte Cumhuriyet Savcılığına Gültekin Genç aleyhine suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Genç ise iddianın asılsız olduğunu söyledi.

?Korkmazer'in amacının belediyeden daha fazla ihale almak? olduğunu savunan Genç, şunları söyledi:

?Geçtiğimiz günlerde yine ismini hatırlamadığım bir kişi, bazı başkan yardımcılarının da bulunduğu ortamda belinden tabanca çıkararak masaya koydu. Mehmet Salih Korkmazer de yine genel anlamda tehditlerde bulundu. Bu konuyu Emniyet Müdürlüğüne bildirdik. Bu belediyede en fazla ödeme yapılanlardan biri de kendisidir. Bizler hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız. Asıl bizim Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmamız gerekirken kendisi böyle bir girişimde bulunmuş.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber