'Neden PKK saldırdığında dayanışma görmüyoruz?'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, "Neden Türkiye DEAŞ saldırısına uğradığı zaman Avrupa'daki binalara Türk bayrağı yansıtılıyor da Türkiye PKK saldırısına uğradığı zaman dayanışma gösterildiğini görmüyoruz?" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2017 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Neden PKK saldırdığında dayanışma görmüyoruz?'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, AB Bakanlığındaki görüşmeleri öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki terör saldırısını değerlendiren Çelik, tüm dünyanın yeni umutlarla yeni yıla girerken İstanbul'da yeni yılı umutlu karşılamak isteyenlere yönelik alçakça bir terör eyleminin gerçekleştiğini söyledi.

Terörle mücadelenin önemine değinen Çelik, küresel terörün tüm başkentleri, demokratik toplumları ve insanlığın ortak değerlerini tehdit ettiğine dikkat çekti.

Terörle mücadele konusunda ilkeli olmanın önemini vurgulayan Çelik, terörle mücadelesinden vazgeçmeyecek olan Türkiye'nin demokratik toplum düzeninden, demokratik bir hukuk ve laik devlet olma ideallerinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

"Türkiye - AB zirvesinin tarihi üzerinde çalışıyorlar"

Çelik, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine ilişkin AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'tan kendilerine bir belge geldiğini, adalet ve dışişleri bakanlarıyla birlikte bunun üzerinde çalışma yaptıklarını kaydetti.

Son Brüksel ziyaretinde de sürecin nasıl değerlendirileceğini AB'li muhataplarıyla görüştüğünü belirten Çelik, "Terörle mücadele yasasını değiştiremeyeceğimizi oradaki taleplerin bizim açımızdan karşılanmasının mümkün olmadığını bir kere daha ifade ettik. Ama diğer kriterlerin yerine gelmesinde bir problem yok, bunlarla ilgili hazırlığımız var. Onları, Timmermans'ı yakın zamanda Türkiye'ye davet edeceğiz." dedi.

Türkiye'nin önerisinin, terörle mücadele yasası konusunun Avrupa Konseyine devredilmesi olduğunu vurgulayan Çelik, "En son Reina saldırısında olduğu gibi bu şekilde saldırılarla karşı karşıya olan bir ülkeye terörle mücadele yasasını değiştir demek, hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye atmaktır. Bu doğru bir yaklaşım olmaz." diye konuştu.

Muhataplarına Türkiye - AB arasında bir zirve yapılması gerektiğini ilettiğini hatırlatan Çelik, "Bir AB-Türkiye zirvesinin yapılması teklifimiz olumlu karşılandı. Bununla ilgili tarih üzerinde çalışıyorlar." diye konuştu.

"Neden dayanışma görmüyoruz?"

Türkiye'ye yönelik terör saldırıları olduğunda zaman zaman Avrupa başkentlerindeki bazı özel ve kamu binalarıyla tarihi binalarına dayanışma amacıyla Türk bayrağı yansıtılmasından duyulan memnuniyeti dile getiren Çelik, "Ama kafamızda şu soru oluşuyor: Neden Türkiye DEAŞ saldırısına uğradığı zaman Türk bayrağı kamu binalarına yansıtılıyor da, Türkiye PKK saldırısına uğradığı zaman bu tarihi kapılarda tarihi binalarda, kamu binalarında, tarihi eserlerde Türk bayrağının yansıtıldığını ve dayanışma gösterildiğini görmüyoruz?" ifadesini kullandı.

Nazlı Yüzbaşıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber