Yurtta hava tahmini

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün etkili kar ve sağanak yağış bekleniyor

Ülke genelinde bugün etkili kar ve sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji'nin verdiği bilgiye göre, bugün yurdun güney ve iç kesimlerinde etkili yağış görülecek.

Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında sağanak yağışın etkili olması beklenirken, Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Göller Yöresinde etkili kar yağışı olacak.

Ortalama kar yüksekliğinin şehir merkezlerinde 5-10 santimetre, kırsal alanda 15-20 santimetre arasında olacağı tahmin ediliyor.

Sağanak yağış nedeniyle küçük çapta su baskınları, kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarını meydana gelebileceği belirtilerek, vatandaşların ve yetkililerin hazırlıklı olmaları istendi.


Yurdun batı kesimleri yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Yağışların; Marmara'nın güneydoğusu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Samsun çevrelerinde etkili olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Çok bulutlu, il genelinde etkili olmak üzere kar yağışlı (Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek) 2

İstanbul: Çok bulutlu, il geneli aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu (Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek) 7

İzmir: Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 12

Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu 14

Antalya: Çok bulutlu, il genelinde etkili olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 15

Samsun: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra il genelinde etkili olmak üzere kıyıları yağmur, iç kesimleri kar yağışlı 12

Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu 11

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek) -13

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı (İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek) -4

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber