Bursa polis koleji, polis meslek eğitim merkezi oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da 2 yıldır hizmet veren Polis Koleji'nin, Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne dönüştürüleceği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı, Bursa Polis Koleji'nin 150 öğrencisinin bundan sonraki eğitim öğretim döneminde Ankara Polis Koleji'nde öğrenim göreceğini bildirdi.

Türkiye'deki 2 polis kolejinden birisi olan, henüz çok yeni olduğu için 2 sınıf olarak hizmet veren Bursa Polis Koleji'nin, Bakanlar Kurulu kararıyla Polis Meslek Eğitim Merkezi haline getirileceği ifade edildi. Bursa'da yeni yapılanacak Eğitim Merkezi'nde ise 6'şar aylık dönemlerde yaklaşık bin polis adayının eğitim göreceği öğrenildi. Çocukları Bursa Polis Koleji'nde okuyan veliler kararla ilgili olarak, "Keşke çocuklarımız daha önce Ankara Polis Koleji'nde eğitim görseydi. Çocuklarımız ortama alışana kadar okullarından mezun olacak" dedi.

Bursa Polis Koleji'ndeki eğitimci kadrosunun ise kentte kalacağı, yeni kurulacak Polis Meslek Eğitim Merkezi bünyesinde görev yapacağı kaydedildi. Bakanlar Kurulu'nda alınacak kararın ardından kararın resmileşeceği ifade edildi.

Öte yandan mevcut 150 öğrenci yerine, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Polis Eğitim Merkezi'nden yılda bin polis adayının eğitim görmesinin bölge ekonomisi için de yararlı olduğu öğrenildi. Türkiye genelinde 5 Polis Meslek Eğitim Merkezi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber