Kapıkule Mülki Amir'ine dava

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAPIKULE Gümrük Kapısı'ndaki rüşvet operasyonu sonrası müfettiş incelemesi sonucu haklarında ?görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açılan Kapıkule Mülki İdare eski Amiri Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy ile eski Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Uzunçakmak'ın yargılanmalarına başlandı.

Edirne 2'nci Ağır Ceze Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklar Cengizhan Aksoy ile Ahmet Uzunçakmak katıldı. Mahkemede ifade veren Vali Yardımcısı Aksoy, bazı araçlarla ilgili ihbar geldiğini, belirli bir süre işlemde kaldığını ve bir çok kez arama yapıldıktan sonra asılsız olduğu kanaati oluşunca da listeden çıkarıldığını, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek prosedürü uyguladığını söyledi. Emniyet Müdür Yardımcısı Uzunçakmak da ihbarların asılsız çıkması ile araçların arama listesinden çıkarıldığını söyledi.

Sanıkların ifadelerinin alınmasından sonra 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Kapıkule operasyonu sonrası inceleme yapan gümrük ve polis müfettişleri, haklarında kaçakçılık yapacağı yönünde ihbarlar bulunan bazı araçların tahditlerinin, usulüne uygun kaldırılmadığı yönünde rapor düzenlemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber