550 milletvekili bir Hülya Avşar etmiyoruz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Şubat 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarda Şiddeti Araştırma Komisyonu üyesi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "550 milletvekili bir Hülya Avşar etmiyoruz. Tarayalım şu televizyonları komisyonun çalışmaları ne kadar yer almış. Hülya Avşar ne kadar, İbrahim Tatlıses'in lahmacunu ne kadar bir bakalım" dedi.

SANATÇI Hülya Avşar ve İbrahim Tatlıses'in lahmacunu, TBMM Okullarda Şiddeti Araştırma Komisyonu'nun tutanaklarına girdi. Komisyonun Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman'ı dinlediği toplantı vekillerin yakınmasıyla geçti. RTÜK Başkanı Akman, üyelerin yayınlarla ilgili şikayetleri üzerine, "Biz, totaliter rejimlerdeki gibi elimize sopa alıp bu yayın doğru, bu yayın yanlış, bunu kapat, bunu aç diyemeyiz. Böyle bir şey yapılsa, buna ilk ben karşı çıkarım. Biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

Akman ayrıca yetkilerinin sınırlarını anlatırken yayınlarla ilgili yargılama sürecinin yavaşlığından şikayetçi oldu. Bu arada söz alan Yalova Milletvekili CHP'li İnce ilginç benzetmelerle komisyon çalışmalarının özellikle televizyon haberlerinde yer almamasından yakındı. İbrahim Tatlıses'in lahmacunu ve Hülya Avşar haberlerine işaret eden İnce, "550 milletvekili bir Hülya Avşar etmiyoruz. Yani şu komisyon bir aydır çalışıyor. Tarayalım şu televizyon yayınlarını, komisyon toplantıları ne kadar yer almış, İbrahim Tatlıses'in lahmacunu ne kadar, bir bakalım" diye konuştu.

POPODA GİZLİ MÜSTEHCENLİK

Çocuk bezi reklamlarından bahseden AKP'li Recep Garip ise, çocukların popo sallamasından yakındı. "Bu poposunu sallama konusunda, acaba burada gizli bir müstehcenlik yok mu?" diye soran Garip'e yanıt Komisyon Başkanı Halide İncekara'dan geldi. İncekara'nın "E, büyükler de sallıyor" demesi üzerine Garip, "Çocuklara yönelik bu ama. Çocukların bakışıyla. Çocuklar onu izlediği zaman, çocuk psikolojisine nasıl etki ediyor diye sormak istiyorum?" dedi.

Vietnam'da savaşacağım

Yayınların çocuklar üzerindeki etkileri konuşulurken tekrar söz alan Muharrem İnce, büyüyünce ne olacağını sorduğu 13 yaşındaki oğlundan "Vietnam'da savaşacağım" yanıtını aldığını söyledi. Çocuğunun o yıllarda Kurtuluş Savaşı'nı değil Rambo'yu bildiğini ifade eden İnce'ye destek RTÜK Başkanı'ndan geldi. Akman, "Bizim araştırmada da çocuklarımız 'Polat Alemdar olmak istiyoruz' diyor" dedi.

AKP'li Öner Ergenç ise moda kanallarından şikayet etti. Ergenç, "Yani, şeyleri sunarken yaptıkları hareketlerde-bayan arkadaşlarımdan çok özür diliyorum- adeta, benim göğüslerim görünsün diye o tür davranışlarda bulunuyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber