Bakanlık, 'yok' dediği tasarıyı hakim ve savcılara göndermiş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Şubat 2007 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı'nın, yargı hizmeti karşılığında ücret alınmasına yönelik bir çalışmalarının olmadığı şeklindeki açıklamasına, Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nden (Yarsav) tepki geldi.

Yarsav Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Adalet Bakanlığı kesin olarak bu çalışmayı yapmış ve bu taslağı tüm hakim ve savcılara mail ortamında göndermiştir." dedi.

Adalet Bakanlığı'nın önceki gün yaptığı yargıda katkı payı adı altında bir yasa çalışmalarının olmadığı ve bakanlığın bu tür çalışmaları desteklemediği yönündeki açıklamasına bizzat hakim ve savcılardan cevap geldi. Yarsav Başkanı Eminağaoğlu, bakanlığın yargı hizmeti karşılığında ücret alınmasına yönelik bir çalışmalarının olduğunu ve bunun mail ortamında bütün hakim ve savcılara resmi olarak gönderildiğini söyledi. Eminağaoğlu, "Yapılan çalışmanın şimdi kabullenilememesini anlayamıyoruz. Yarsav olarak bu tasarıya karşı olduğumuzu, tasarının bütün hakim ve savcıların elinde olduğunu ifade ediyoruz." dedi. Eminağaoğlu, tasarının UYAP'ın kullanılması nedeniyle vatandaşlardan ek para alınmasını öngördüğüne işaret ederek, toplanan paranın yüzde 50'sinin hakim, savcı ve personele verileceğinin, geri kalan yüzde 50'sinin ise UYAP'ın geliştirilmesinde kullanılacağının belirtildiğini dile getirdi. Eminağaoğlu, "Biz UYAP'ın bakanlığın elinde olmasına karşıyız, hak arama özgürlüğünde maddi külfet yaratılması ve bundan hakim, savcı ve personele kaynak yaratılmasına da karşıyız." diye konuştu. Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ali Kaya imzasıyla hakim ve savcılara gönderilen mailler, "Sayın başkanlarım, başsavcılarım, hakim ve cumhuriyet savcısı arkadaşlarım" diye başlıyor. Kaya, tasarıyla ilgili bilgilere yer verdiği maillerinde, 'hizmetin bedelini hizmetten yararlananın ödemesi' gerektiğini vurguluyor. Yargı çalışanlarının özendirilmesi, performanslarının değerlendirilmesi, karşılığının maddi olarak yansıtılmasının verimliliği büyük oranda artıracağını savunan Kaya, yeni sistemde yargıçların ve savcıların, dereceleri ne olursa olsun, kesin ve nihai çözüme bağladıkları her dosya için ayrıca bir ödenek yahut döner sermaye payı almalarının sağlanabilmesinin amaçlandığını belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber