Yolsuzluk davaları ile gündeme gelen YYÜ'de rektör seçimi hazırlığı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Son 2 yıldır yolsuzluk davaları ile gündeme gelen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) Nisan ayında yapılacak Rektörlük seçimleri öncesi adayların seçim çalışmaları kızıştı. Rektör adayları arasında Yücel Aşkın ile birlikte yargılanan bazı isimler de yer alıyor.

Yolsuzluk davaları ile kamuoyunun gündemine sık sık gelen YYÜ'de 1999 yılından bu yana rektörlük yapan Prof. Dr. Yücel Aşkın dönemi 2 ay sonra sona eriyor.

Aşkın'ın koltuğuna oturmak için rektörlük kulisleri tam 2 yıl önce başladı. Seçim dönemi yaklaştıkça yeni adayları çıkıyor. Adaylar arasında Rektör Yücel Aşkın ile birlikte yargılaması devam eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan ile Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz de bulunuyor.

Adaylar arasında yine ismi sağlık skandalları ve yolsuz davaları ile gündeme gelen tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mansur Kamacı da bu adaylardan biri. Bu adaylar dışında geçen seçimde rektör Aşkın'dan sonra en çok oy alan Tıp Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, halen Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Mert, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Yıldız, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Okut ve Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Serdar Değer aday olarak seçim çalışması yapan adaylar arasında yer alıyor.

Adaylar fakültelerde öğretim üyeleri ile bir araya gelerek projelerini anlatarak oylarını istiyor. Bazı adaylar öğretim üyelerini birebir markaja aldıkları, öğretim üyesi gruplarını iknaya çalıştıkları belirtiliyor.

Rektör adaylarının seçim propagandaları arasında özgür bir üniversite, ve kadro sorunu yaşayanlara kadro sözü verdiği, içine kapanan üniversitenin dışa açılması, diğer kurumlarla barışık çalışması verilen sözler arasında yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber