Memur-Sen Van Şubesi, üyeleri için, TOKİ ile bin 600 konutluk anlaşma imzaladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Van Şubesi, bin 600 üyesine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kanalıyla konut yaptırıyor. Memur-Sen'liler kira öder gibi ev sahibi olacak.

Devlet, memura doğuyu cazip hale getirmek için bölgede yaşanan konut sıkıntısına çare aramaya çalışırken, bunda ilk adımı Memur Sen Van şubesi attı. Memur Sen, üyelerinin konut sıkıntısını gidermek için TOKİ ile anlaşarak bin 600 konut yapacak. Arazinin kararlaştırılmasından sonra sendika ile TOKİ arasında protokol hazırlanarak inşaatının yaz aylarında başlanması hedefleniyor.

Memur Sen Van Şube Başkanı Davut Okçu, Doğu Anadolu Bölgesi'nin özellikle zor geçen kış şartlarının yanısıra konut sıkıntısının bölgede görev yapan memurlar açısında zor koşullar oluşturduğunu söyledi. Bu zor şartlar altında bölgede görev yapan memurların konut sıkıntısı yüzünden bir çoğunun maaşının yarısını kiraya verdiğini hatırlatan Okçu, bunun da bölgenin cazibesinin yitirmesine neden olduğunu vurguladı. Bölgeye cazibiyetinin kaybetmesinde yüksek kira ve konut sıkıntısının önemli rolünün olduğunu düşünen Okçu, bu sorunu kendi üyeleri açısından çözmek için TOKİ ile ortak protokol yürüterek üyelerinin kira öder gibi ev sahibi yapmak için bin 600 konut yapacaklarını kaydetti.

Van'da 4 ayrı Hazine arazisi üzerinde kadastro çalışmasının devam ettiğini dile getiren Okçu, TOKİ'nin bu 4 yerden birine karar verdikten sonra protokol metninin en kısa zamanda hazırlanacağını vurguladı.

Okçu, "Bölgedeki memurun en büyük sıkıntısı konuttur. Konut eksikliği olduğu gibi var olan konutların kirası çok yüksek. Van'da konut kirası 600 ile 350 YTL arasında değişiyor. Bu da memur maaşının yarısına yakını kiraya gidiyor anlamına geliyor. Bu nedenle hazırladığımız bu proje üyelerimizden çok ciddi bir ilgi gördü. Bu projemiz hem üyelerimiz hem de Van'ın kentsel dönüşümü açısında önemli görüyoruz. TOKİ ile yapacağımız protokol çalışmasından sonra yaz ayında inşaatın başlayacağını umuyoruz. Bu projemiz başarılı olursak diğer üyelerimiz için 2. etap çalışması yapacağız. Konutlarda TOKİ'nin uyguladığı projeler uygulanacak. 80, 132 ve 142 metrekarelerde 3 farklı daire tipi olacak. Yine hak sahiplerinden yüzde 15 nakit alınacak. Geri kalanı ise anahtar tesliminden itibaren kira öder gibi ödemeler yapılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber