6 Şubat 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 ŞUBAT 2007 SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 15.45'te, Federal Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Bilim ve Araştırma Bakanlığı Müsteşarı Mıchael Stuckradt ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 12.30'da Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ile görüşecek, saat 14.00'te, Müşerref onuruna Başbakanlık Konutunda öğle yemeği verecek, saat 15.45'te IMF eski Başkanı ve Avrupa Bankalar Birliği Başkanlık Danışmanı Jacoues De Larosiere'yi, saat 16.45'te İsviçre Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve İçişleri Federal Departmanı Başkanı Pascal Couchepin'i, saat 17.45'te Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev'i kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in katılacağı "Küresel Isınma Eylem Planı" konulu panel, saat 09.45'te başlayacak.

TBMM gündemi

- AK Parti grubu saat 11.00'de, Anavatan Partisi grubu zaat 12.00'de, CHP grubu saat 13.00'te toplanacak.

- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 19.00'da Gayrettepe Divan City Otel'de, Arı Grubu tarafından düzenlenen "Siyasilerle Sohbet Toplantıları"na katılarak konuşma yapacak.

- DYP Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Kadın Siyasetçilerin eğitimi" konusu adı altında düzenlenen program, saat 09.00'da başlayacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Eğitim Sen Kurultayı, saat 10.15'te başlayacak.

- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun gelenekselleştirdiği 'Sosyal Politika Gündemi Toplantıları', saat 17.00'de başlayacak.

- Kuvvai Milliye Derneği Genel Merkezi Basın Sözcüsü Aziz Ergen, saat 11.00'de "Kirli Ellerin İttifakı" isimli kitabın tanıtımını yapacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.00'de Bezirganbahçe - Eski Araç Muayene İstasyonu Halkalı'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konutlarına yerleşen aileleri ziyaret edecek.

- DEİK Türk-İran İş Konseyi'nin 5. ortak toplantısı saat 10.30-13.00 arasında The Marmara Otel'de düzenlenecek.

- Türkiye'den 7-11 yaş arasındaki çocukları, kültürle dopdolu fantastik bir Avrupa yolculuğuna çıkaracak Benim Adım Lokum Organizasyonu'nun tanıtım toplantısı, AB'nin Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini'nin evsahipliğinde saat 11.30'da Avrupa Birliği Bilgi Merkezi İstanbul, Mete Cad No. 30-32 Taksim adresinde yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

İngiltere'de kuş gribi

- İngiltere'de ortaya çıkan kuş gribi hastalığı, yetkilileri harekete geçirdi.

İtalyan futbolunda şiddet

- İtalya, geçtiğimiz hafta maç sonrasında yaşanan olayları tartışmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Giuliano Amato, futboldaki şiddetin durdurulması için parlamentoda konuşma yapacak.

Kosova'nın nihai statüsü

- Kosova'nın nihai statüsü için bekleyiş sürüyor. Ahtisaari'nin önerisine Sırplar karşı çıkarten, Arnavutlar destekliyor.

İspanya Kralı Carlos'un Almanya temasları

- İspanya Kralı Juan Carlos, Almanya Devlet Başkanı Horst Koehler ile biraraya gelecek.

Veterinerler kuş gribini masaya yatırıyor

- Brüksel'de biraraya gelecek olan veterinerler, İngiltere'de ortaya çıkan kuş gribi vakasından sonra konuyu başlıca gündem maddesine aldı.

Lavrov-Amr Musa görüşmesi

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Arap Ligi Genel Sekreteri Amr Musa ile biraraya gelecek.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni'nin Batı Trakya gezisi

- Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni, bölgede yaşayan Türk kökenlilerle görüşecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Türkiye'yi güçlü markalarla yurtdışında temsil eden Odeon Tourism Interntional (OTI) Group, ulualararası alanda markalaşma hakkında karşılaşılan zorlukları ve piyasa koşullarını anlatmak amacıyla saat 10.00'da Ceylan Intercontinental (Taksim) Otel'de bir basın toplantısı düzenliyor.

- Doğu Akdeniz'in en güçlü sağlık altyapısına sahip iki ülkesi Türkiye ve İsrail'den katılımcılar DEİK Türk - İsrail İş Konseyi tarafından gerçekleştirilecek "İsrail ve Türkiye Arasında Sağlık Sektöründe İşbirliği" seminerinde saat 13.00 - 18.00 arasında TOBB Plaza'da biraraya geliyor.

- Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) gelenekselleştirdiği 'Sosyal Politika Gündemi Toplantıları'nın dokuzuncusu, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu'nun katılımı ile saat 17.00 - 19.00 arasında TİSK Genel Merkezi-Konferans Salonu'nda yapılacak.

- Türkiye'den 7-11 yaş arasındaki çocukları, Avrupa yolculuğuna çıkaracak Benim Adım Lokum Organizasyonu'nun tanıtım toplantısı AB'nin Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini'nin evsahipliğinde saat 11.30'da Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nde yapılacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye A ve Ümit Milli Futbol Takımları, 7 Şubat Çarşamba günü Gürcistan'la oynayacakları hazırlık maçları için öğlen saatlerinde Tiflis'e gidecek.

- 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Makedonya ile Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri'nde karşı karşıya gelecek.

- 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Ukrayna ile Tarsus'ta karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber