İstanbul istihbarat başkanı açığa alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Başkanı Ahmet İlhan Güler gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi olayında ihmali görülerek açığa alındı. Güler'in, cinayeti araştıran iki Mülkiye Başmüfettişi'nin hazırladığı rapor üzerine görevden alındığı belirtildi.

Trabzon'dan sonra İstanbul'a gelerek emniyette çalışmalarına başlayan müfettişler, Trabzon Emniyeti'nin Dink'e yapılacak saldırı konusunda 17 Şubat 2006 günü yazdığı yazıyı sordu. İstihbarat yetkilileri de bildirilen adreslere bakıldığı ve Yasin Hayal'in bulunmaması üzerine tutanak tutulduğunu belirterek "Verilen adreslerden bir sonuç alınamayınca, Trabzon ve Ankara'ya cevap yazmaya gerek görülmedi" dediler. İstanbul'da araştırmalarını tamamlayan müfettişler Ankara'ya dönerek hazırladıkları raporda İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Başkanı Ahmet İlhan Güler'in açığa alınmasını istedi. Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay merkeze çekilmişlerdi.

1 POLİS DE GİTTİ

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın bayraklı görüntülerinin basına sızması üzerine başlatılan soruşturma sonunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis Cengiz Aydın da görevden uzaklaştırıldı. Ayrıca Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Başçavuş Birol Usluoğlu'nun ise görev yeri değiştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber