Milletvekillerinden 'ajanda' haberine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti milletvekilleri, Ankara'daki "orkide operasyonu"nda ele geçirilen ajandalarda milletvekillerinin isimlerinin bulunduğuna ilişkin haberlere tepki gösterdi.

İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, konunun kişilerin kendileriyle ilgili olduğunu belirterek, bunun milletvekillerine veya bir meslek grubuna mal edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Akşit, "Milletvekili de olsa bir başka meslek grubundan da olsa nihayetinde bu toplumun insanları..." dedi.

AK Parti Van Milletvekili Cüneyt Karabıyık, isimlerin açıklanmasının hukuki boyutu olduğunu ifade ederek, "Bunu kim çıkardıysa, hukuki boyutunu da göğüslüyorsa açıklasın. Siyasi kişi patiska gibidir, bembeyazdır, leke götürmez. Öyle de olması lazım. Leke götürmeyecek şahsiyete sahip olmalı" diye konuştu.

Sinop Milletvekili Cahit Can da "Fuhuşla ilişkim olmadığı için o tür işlere bakmam. Ama bu tür işler açıklığa kavuşmalı" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar ise böyle bir şeyin olduğunu sanmadığını söyleyerek, "Böyle işleri milletvekillerine, siyasilere isnat etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Sanki hep siyasiler günah keçisiymiş gibi değerlendirmek doğru değil. Siyasi ortamı yıpratmamak lazım. Güven ve istikrar yönetimdeki siyasilerle mümkün olduğuna göre olayı hep siyasilerin üzerine tezgahlamak doğru değil. Kim yaparsa yapsın" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber