Erciyes Üniversitesi'nden yolsuzluk açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 17:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI: ÜNİVERSİTEMİZDEKİ İHALELERİN HEPSİ ŞEFFAF, KAMUOYUNA AÇIK YAPILMAKTADIR

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, bazı gazete ve televizyon kanallarında Kamu İhale Kurumu kaynaklı "Üniversitelerde Yolsuzluk" başlıklı haberde, yolsuzluk yapıldığı bildirilen 47 üniversite arasında Erciyes Üniversitesi'nin de gösterilmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada, Erciyes Üniversitesi'nde yapılan tüm ihalelerin kamuoyuna açık bir şekilde yapıldığı ve listede üniversitenin adının geçmesinin, eksik evrak nedeniyle iptal edilen bir ihaleden kaynaklandığı bildirildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Son günlerde bazı gazeteler ile televizyon kanallarında, Kamu İhale Kurumu kaynak gösterilerek, "Üniversitelerde Yolsuzluk" başlıklı haberlere yer verilmiş, EÜ'de, yolsuzluk yaptığı bildirilen 47 üniversite arasında gösterilmiştir. EÜ'nde bugüne kadar yapılan tüm ihaleler, Kamu İhale Kurumu'nun belirlediği kurallar çerçevesinde yapılmakta, hiçbir ihalede şaibeye yol açacak en ufak bir usulsüzlük söz konusu olmadığı gibi, ihaleler, "Şartnameye uygun en ucuz fiyatı veren firma" prensibine göre yapılmaktadır. Kamu İhale Kurumu'nun açıkladığı listede Erciyes Üniversitesi'nin de adının bulunması, geçtiğimiz yıl yapılan bir ihalenin, eksik evrak gerekçesiyle iptal edilmesinden ve iptal edilen ihalenin Kamu İhale Kurumu'na bildirilmiş olmasından kaynaklanmıştır. Örneğin, daha önce Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan alınan bir belge, yapılan bir düzenleme sonrası belediyelere aktarılmış, ihaleye katılan firmalar bu belgeyi belediyeler yerine Tarım Bakanlığı'ndan temin ederek ihaleye katılmışlardır. İhale komisyonu ihale sonuçlanmadan, ihale aşamasında bu durumu fark etmiş ve ihaleyi iptal ettiğini açıklamıştır. İhale iptali, Kamu İhale Kurumu'na bir yazı ile bildirilmiş ve ihalenen yeniden yapılması talebinde bulunmuştur. EÜ, tüm ihaleleri, rekabetin tam olarak gerçekleştiği sağlıklı ortamlarda yapmakta ve bu gibi konulara üyük hassasiyet göstermektedir. Üniversitemizde bugüne kadar herhangi bir yolsuzluk olayı söz konusu olmamıştır. Yapılan tüm ihaleler, şeffaf, basına ve kamuoyuna açık bir şekilde yapılmakta olup, ihaleleri izlemek isteyen basın mensuplarına davetiye çıkarılmaktadır. İptal edilen ihalelerin, yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iptal edildiği şeklinde anlaşılmasını önlemek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bilgilerinize sunarız".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber