Sanık sandalyesinde 48 bin FETÖ şüphelisi

Temmuz'un ardından sadece Ankara'daki darbe soruşturmalarında sanık sayısı 42 bini tutuklu 48 bini buldu. 22 iddianamenin hazırlandığı süreçte, katil cuntacılar görüntü analizleriyle tek tek tespit ediliyor

Haber Giriş : 01 Şubat 2017 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanık sandalyesinde 48 bin FETÖ şüphelisi

FETÖ'nün dabe girişiminin ardından yaklaşık 6 aydır yürütülen soruşturmalarda on binlerce şüpheli hakkında işlem yapılırken Ankara'daki dosyalarda rakamlar netleşti. Buna göre hem darbe hem de örgüt soruşturmalarında ve açılan davalarda haklarında adli işlem başlatılan yaklaşık 105 bin şüpheliden 42 bini tutuklandı. Başlayan ve yakın zamanda başlayacak duruşmalarda ise tutuksuz sanıklarla birlikte 48 bin şüpheli yargılanacak. Verilere göre, darbe girişiminden sonra 2 ayda 3 bin 500 asker tutuklandı. Bu kişilerden 897'si sorgusu yapıldıktan hemen sonra adli kontrolle serbest kaldı. 53 kişi de tahliye oldu. Hem darbe girişimi hem de örgüt soruşturmalarında ise şu ana kadar toplam 22 iddianame hazırlandı. Bu iddianamelerden 12'sinin örgüt iddianamesi olduğu kaydedildi. Bunun yanı sıra, ağır ceza mahkemelerine yenileri de eklendi. Buna göre, 2. ve 4. Ağır Ceza Mahkemelerine ek olarak 13, 14, 15, 16 ve 17. Ağır Ceza Mahkemeleri de kuruldu.

Öte yandan halen 500 müştekisi olan VIP bürokrat dinlemeleri ile ilgili soruşturma da devam ediyor. Bu soruşturmalarla eş zamanlı olarak Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlıkları'ndan örgüt üyelerinin bağlı olduğu 'mahrem abilere' yönelik soruşturmalar da sürüyor. Bu soruşturmalar dışında 26 ayrı soruşturma daha devam ederken, 10 ayrı soruşturmanın ise bu ay açılacağı ifade ediliyor. Ayrıca darbe girişinin yaşandığı gece şehit olanların katillerinin tespiti ile ilgili yoğun bir çalışma da yürütülüyor. Darbe girişiminin yaşandığı geceye ait bütün görüntüler tek tek inceleniyor ve tespitler yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber