Özel üniversiteye bedava öğrenci

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Özel üniversite ve yüksekokullarda bedava öğrenci okutulmasını teşvik etmek amacıyla KDV muafiyetinin kapsamı genişletiliyor. Çocuklara sigara satana ise 1000 YTL ceza geliyor. Sosyal güvenlik kurumlarının Sağlık Bakanlığı'na olan borcu konusunda bu bakanlığın yanı sıra Maliye ve Çalışma Bakanlıkları pazarlık masasına oturacak.

Plan Bütçe Komisyonu'nda önceki akşam kabul edilen Gelir Vergisi Kanunu'nda ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na yeni maddeler eklendi.

Özel üniversite ve yüksekokullarda kapasitelerinin yüzde 10'u seviyesindeki KDV'den muaf tutulan bedelsiz eğitim ve öğretim hizmeti oranı, kapasitelerinin yüzde 50'sine çıkarıldı. Bu düzenlemeyle, özel üniversitelerin bedelsiz öğrenci okutmasının teşvik edilmesinin amaçlandığı bildirildi. Bir başka önergeyle, Tütün Piyasası Üst Kurulu'ndan izin almadan tütün mamulleri ve alkollü içki üretmek üzere fabrika, tesis veya imalathane kuran veya işletenlere, işyerleri ve ikametgâhlarında bu maddeleri üretenlere bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek. Kaçak veya sahte ürün bulunduran, alan veya satan toptan ve perakendeci satıcılara, 1000 YTL cezası uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber