Bursa'nın yeni müftüsü milli güreşçi çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'den Bursa'ya il müftüsü olarak atanan 52 yaşındaki Mahmut Gündüz'ün, aynı zamanda milli güreşçi olduğu ortaya çıktı. Güreşe olan yeteneğinin tesadüfen ortaya çıktığını belirten Gündüz, ?Müftü olmasam, şimdi kesinlikle güreş antrenörüydüm. Belki de milli takımı çalıştırıyordum? dedi.

Adana'da 1954 yılında dünyaya gelen Mustafa Gündüz, ilkokulu Kozanlı ilçesinde, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamladı. İmam Hatip Lisesi'ne giderken, güreştiği arkadaşlarını kısa sürede yenen Gündüz, İmam Hatip Lisesi'nin okul kaptanı tarafından gözlendi ve okul takımına çağırıldı. Daha sonra okul takımı ile katıldığı Türkiye şampiyonalarında bir kez birincilik bir kez de ikincilik kazanan Gündüz, bir sonraki yıl girdiği Türkiye Sivillerarası Gençler Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu.

İstanbul Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü'nü kazanıp İstanbul'a giden Mahmut Gündüz, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine yeni kurulan Haydarpaşa Demirspor Güreş takımına girmek için müracaat ettiğinde, Milli Takım Antrenörü tarafından tanınıp, güreş takımına alındı. Burada kadrolu işçi olarak çalışıp, güreş yapan Gündüz, Türkiye Kulüpler Arası Güreş Şampiyonu, iki kez de Türkiye Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası'nda 52 kiloda birincilik kazandı.

1977 yılında Sofya'da yapılan Üniversiteler Arası Olimpiyat Güreş Şampiyonası'nda birincilik kazanan Gündüz, okulu bitirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na gitti ve çeşitli ilçelerde müftülük yaptıktan sonra Ardahan, Aksaray, Karabük, Denizli'de yaptığı İl Müftülüğü'nün ardından Bursa'ya atandı.

ÜNLÜ GÜREŞÇİLER ARKADASI

Güreş yapmanın kendisine büyük keyif verdiğini belirten Mahmut Gündüz, ?Beni olimpiyatlara birlikte gittiğim Salih Bora, Serhat Karkaduman, Mehmet Uysal çok iyi tanır. Reşit Karabacak, Dünya eski Güreş Şampiyonu Adil Candemir, Adnan Yurdaer de çok beğenirdi. Diyanet işlerine girince güreş ikinci plana düştü. İddia ediyorum, müftü olmasaydım şu anda Güreş antrenörüydüm. Belki de milli takımı çalıştırıyordum? dedi.

Evli ve üçü kız dört çocuk babası olduğunu belirten Gündüz, yıllardır güreş yapmadığını sadece müsabakaları takip ettiğini, spor olarak ise yürüdüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber