Yolu kapanan köyün muhtarı rahatsızlanınca...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2007 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta, kar nedeniyle ulaşıma kapanan köyün muhtarı hastalanınca, kar mücadele ekipleri yolu açtı. Kepçe yardımıyla köy çıkışına dek taşınan muhtar, hastaneye kaldırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, il merkezine 47 kilometre uzaklıktaki 20 haneli Yağmurluseki köyünün muhtarı Hüseyin Demir (50), bacağında ve belinde oluşan ağrı nedeniyle rahatsızlandı.

Hastaneye gitmek isteyen Demir, kış aylarında yalnızca kendisi ve ailesinin yaşadığı köyünün kar yağışı nedeniyle kapanan yolunun açılması için Sivas İl Özel İdare Müdürlüğü yetkililerinden yardım istedi.

Muhtara ulaşmak için hemen yola çıkan ekipler, yolu açarak Yağmurluseki köyü yakınlarına geldi. Bu sırada, ekiplerin yolculuk yaptığı, önünde kar sıyırmaya yarayan bıçak bulunan paletli kamyon, köye yaklaşık 1 kilometre kala yol kıyısındaki hendeğe saplandı. Kamyon, ekiplerin iş makinesi yardımıyla yaptığı çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Demir'e yardım etmek için yola çıkan komşu Karacaören köyünün muhtarı Metin Çaykara'nın minibüsü de köy yakınlarında kara saplandı.

Araç giremeyen köye iş makinesiyle giden ekipler, köy girişinden muhtar Demir'in evine dek yürüdü. Annesi Elif (85) ve eşi Gülbahar Demir (49) ile birlikte yaşayan muhtar Demir, ekiplerin yardımıyla iş makinesinin önündeki kepçeye bindirilerek yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki minibüse dek bu biçimde taşındı.

Ayakta durmakta zorlandığı gözlenen ve bastona tutunarak ayakta kalabilen muhtar Demir, iş makinesi yardımıyla saplandığı yerden çıkarılan minibüse bindirildi.

Muhtar Hüseyin Demir, hastaneye kaldırılmak üzere Sivas'a götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber