Vur emri polis şefinden

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Vur emri polis şefinden ' haberine tekzip başlıklı metne ulaşmak için tıklayınız.


Yasin Hayal'in avukatı Fatih Çakır ile görüşmesinde anlattığı öğrenilen diğer bilgilere göre cinayet ve sonrasındaki olaylar şöyle gelişti:

Dink'e suikast kararı Agos'taki yazıları nedeniyle yargılandığı süreçte alındı. Olaylı duruşmaları kamuoyunun gündemine oturduğu sıralarda Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yahya Öztürk, Erhan Tuncel'i çağırarak, ?Bu bayrak yere düştü, bayrağı kaldırmak Erhan ve Yasin'e düşmüş görevdir? dedi. Tuncel bu mesajı Yasin Hayal'e iletti ancak Hayal, cezaevinden yeni çıktığını öne sürerek tetikçi olmayı kabul etmedi. Bu konuşmalar Ocak 2006'da Tuncel'in evinde gerçekleşti. Hayal'in olumsuz cevabı üzerine Erhan Tuncel, ondan silah ve para temin etmesini istedi. Tuncel tetikçi olarak da Ogün Samast'ı buldu. Hayal de gerek duyulan silah ve parayı sağladı. Hayal, bu karar alındıktan sonra para biriktirmeye başladı ve bu parayı da kırtasiyeci arkadaşı Ahmet İskender sakladı. Hayal, 300 YTL karşılığında bir deniz kazasında ölen arkadaşı Ömer Polatoğlu'ndan 7.65 milimetre çapında bir silah ve 20 adet mermi satın aldı.

Ogün Samast 17 Ocak'ta cinayeti işlemek için Trabzon'dan yola çıktı. Otobüse binmeden önce Ahmet İskender'in kırtasiye dükkanında Yasin Hayal, 7.65 milimetrelik tabancayı Samast'ın beline koydu. Hayal, Samast'a ayrıca bir kutu mermi, masrafları için 180 YTL verdi ve cebine de bir Türk bayrağı yerleştirdi. Kararlaştırılan, Samast cinayet sonrasında yakalanması durumunda cebindeki bayrağı çıkararak gösterecek ve ?bayrağı yerden kaldırdık? mesajı verecekti. Ogün Samast, İstanbul'a geldikten sonra 19 Ocak'ta cinayeti işledi. Jandarmanın yakaladığı tetikçi Samast, Samsun Emniyeti'ne götürüldüğünde burada basına da yansıyan görüntüleri çekildi. Samast, burada aldığı talimatı yerine getirdi. Trabzon'dan ayrıldığından itibaren cebinde taşıdığı bayrağı çıkaran Ogün Samast, bayrağı öptü ve bayrak ile görevlilere poz verdi.

Öztürk'ün karnesi hayli kabarık

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yahya Öztürk

6 yıldır bu ilde görev yapıyor. Öztürk'ün Trabzon'da görev yaptığı süre zarfında Trabzon, Türkiye'nin de dünyanın da gündemini sarsan olaylara sahne oldu. Yahya Öztürk'ün Trabzon'daki terörle mücadele karnesinden örnekler şunlar:

24 Ekim 2004'te Yasin Hayal, Erhan Tuncel'in hazırladığını iddia ettiği bombayı McDonald's şubesinin önüne bıraktı. Patlama sonucu, 6 kişi yaralandı. 5 Nisan 2005'te bildiri dağıtmak isteyen TAYAD üyeleri linç girişimine uğradı. 19 Ocak 2006'da doğulu işçilerin gittiği çay ocağına molotofkokteyli atıldı. 25 Ocak 2006'da MHP İl Başkanlığı önüne bomba konuldu. 5 Şubat 2006'da ise Santa Maria Kilisesi'nin İtalyan rahibi Andrea Santoro, kilisesinde 16 yaşındaki O.A. tarafından vurularak öldürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber