SGK özel sağlık faturasını örneklemeyle takip edecek

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl yüz milyonlarca fatura, reçete ve tedavi dokümanını inceleyerek ödeme yapmak zorunda olan sosyal güvenlik kurumlarını bünyesinde toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), faturalarla başa çıkamayınca kestirme bir çözüme yöneldi. SGK, faturaların yüzde 5-10'luk bölümünü örnekleme yöntemiyle inceleyecek. Bu örneklerde saptanacak hata, bütün hastanelerin alacaklarında kesinti yapılmasına yol açacak. SGK, uygun gördüğü hastane ve diğer sağlık kurumlarının faturalarını ise elektronik ortamda incelemeye tabi tutacak. SGK, bugüne kadar sadece üniversite ve Sağlık Bakanlığı'na ait hastane faturalarının incelenmesinde uyguladığı örnekleme yöntemini, özel sektöre ait hastane, sağlık tesisi ve eczanelere de yaygınlaştırmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili, yurtdışına çıkış harçlarını yeniden düzenleyen yasa tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önceki günkü görüşmeleri sırasında bir madde eklendi.

Bildirim yapmayan kabul etmiş olacak

Maddeye göre, sağlık hizmeti sunan gerçek veya tüzelkişilerle üniversite ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinin hizmet bedeli olarak düzenledikleri ve ödenmek üzere SGK'ya gönderdikleri faturalar, genel sonuçlar verecek şekilde yüzde 5 ile yüzde 10 oranında örnekleme metoduyla incelenecek. Bu inceleme sonucunda hastane ve eczanelerin incelenen döneme ait bütün faturalarına uygulanmak suretiyle ödenecek tutar tespit edilecek ve ödeme buna göre yapılacak. Örnekleme yapılarak fatura incelemesi yöntemini kabul etmeyen kişi ve kuruluşlar, bu tercihlerini hizmet vermeye başlamadan önce SGK'ya yazılı olarak bildirecek. Bildirim yapılmazsa örnekleme yöntemi kabul edilmiş sayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber