Ankara'da doktorlardan protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2007 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği (TTB), yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan ve Tıpta Uzmanlık Kurulu oluşturulmasını öngören yasa tasarısını protesto etti.

Bazı illerdeki tabip odalarının temsilcileri, TTB merkez konseyi üyeleriyle İçkale Otel'deki toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya öğle saatlerinde ara veren doktorlar, ellerindeki dövizlerle otelden Sağlık Bakanlığına kadar yürüdü.

Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan TTB Başkanı Gencay Gürsoy, sağlık sektöründe yeterli bir sistem oluşturabilmek için çaba harcadıklarını, ancak hükümetin çabalarına kayıtsız kaldığını söyledi.

İktidarın, yabancı doktorların Türkiye'de çalışabilecek olmasına, çalışma düzeninin bozulmasına ve kadrolaşmaya yol açacak yeni bir yasa tasarısını Meclis gündemine getirdiğini anlatan Gürsoy, şef ve şef yardımcılığı atanmasına ilişkin düzenlemelerin Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından iptal edilmesine rağmen benzer düzenlemelerin tüm sağlık sistemini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Yasa tasarısının maddelerinin 15-20 kişilik milletvekili çoğunluğunun oylarıyla üstün körü kabul edildiğini savunan Gürsoy, tasarının geri çekilmemesi halinde Mart ayında daha büyük eylemler yapacaklarını açıkladı.

Dağıtılan el ilanlarında da TTB'nin tüm hekimler için zorunlu mali sorumluluk sigortası çıkarılması, Tıpta Uzmanlık Tüzüğünün yönetmeliğe dönüştürülmesi, radyasyonla çalışanların günlük çalışma sürelerinin 5 saatten 7,5 saate çıkarılması ve anestezi uzmanlarına hasta uyutma yetkisi verilmesine itiraz ettiği duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber