ÖSS öğrencilerin kafasını karıştırdı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen'in anket çalışmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Öğrencilerin yüzde 52'si ÖSS sisteminin mevcut durumundan memnun olmazken, yüzde 48 ise memnun olduğunu belirtti

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, öğrencilerin eğitim ve eğitimi sorunlarına bakışını ölçen bir anket çalışması gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi ile ortak yürütülen ve bin 203 öğrencinin katıldığı anket, çarpıcı sonuçları da beraberinde getirdi. Türkiye'de çok tartışılan ÖSS sisteminin anket sonuçlarına göre öğrencilerin kafasını karıştırdığı ortaya çıktı. Öğrencilerin yüzde 48ísinin ÖSS sisteminden memnun olduğunu, yüzde 52'sinin ise ÖSS'den memnun olması dikkat çekti.

Meslek Lisesi öğrencileri ÖSS sistemini katsayı nedeniyle eleştirirken, düz lise öğrencileri ise ÖSS sisteminin daha çok Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencilerine kolaylık ve avantajlar sağladığını ifade etti. Araştırmaya göre, öğrencilerin 63.5'i dershaneye gitmeden ÖSS'yi kazanamayacağına inanıyor. Tam tersi düşüncede olanların oranı ise yüzdesi 36.5'de kaldı. Araştırmada ÖSS'den yana sıkıntıları olan meslek lisesi öğrencilerinin üniversiteye girememe kaygısından dolayı dershaneye gitmedikleri de yansıdı. Öğrenciler en çok 10. sınıfta dershaneye gitmeyi tercih ederken, en fazla dershaneye gitme oranının 11. sınıf olduğu belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber