12/02/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta, kentin kurtuluşunun 87. yıldönümü etkinlikleri ile bazı tesislerin toplu açılış törenine katılacak.

- Erdoğan, daha sonra Ankara'ya dönerek, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

2- İlköğretim ve ortaöğretim okullarında öğretim yılının ikinci yarısı başlıyor.

- 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen ders başı yapacak.

3- Cumhurbaşkanı Sezer'in kabulleri...

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hırvatistan Parlamento Başkanı Vladimir Şeks ve beraberindeki TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Avustralya Dışişleri Bakanı Aleksander Downer, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hırvatistan Parlamentosu Başkanı Vladimir Şeks ve beraberindekilerle görüşecek.

5- Avustralya Dışişleri Bakanı Alexander Downer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda bir araya gelecek. İki bakan, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Konuk Bakan, TBMM Başkanı Arınç ile görüşecek.

6- TÜBİTAK-TOBB ETÜ işbirliğiyle Ankara'da düzenlenen "AB 7. Çerçeve Programı Türkiye Programı: Ulusal Açılış Konferansı"nın açılış konuşmalarını, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile Rifat Hisarcıklıoğlu yapacak.

7- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un "Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında İstanbul'da yaptırılan Sultanbeyli Türk Telekom Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katılacak.

8- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, olağanüstü toplanacak Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda yapacağı konuşmada, milletvekillerini son gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirecek.

9- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) kuruluşunun 44. yıldönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törene katılacak.

10- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısında, cemiyet yönetim kurulunun TCK'nın 301. maddesine ilişkin görüşlerini açıklayacak.

11- "Nükleer Terörizmle Mücadele İçin Küresel Girişim"in iki gün sürecek ikinci toplantısı Ankara'da başlayacak.

12- TAV Havalimanları Holding, halka arzıyla ilgili olarak İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

13- Toplantı...

- Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Birliğinin ilk toplantısı, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın katılımıyla yapılacak.

- Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, belediye, Edebiyatçılar Derneği ve Ege Kültür Platformunca 14-17 Şubat günlerinde düzenlenecek "Öykü Günleri" dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.

14- Denizlerin güvenliği, Sahil Güvenlik'e emanet...

- Geçen yıl 28 bin 426 deniz aracını denetleyen Sahil Güvenlik ekipleri, bunlardan 4 bin 287'sinin görevlilerini adli makamlara sevk etti.

- Yasadışı su avcılığı suçundan bin 266 kişiyi savcılığa sevk eden komutanlık ekipleri, denizde tehlike geçiren 510 kişi ile 65 tekneyi kurtardı.

15- Küresel ısınmaya karşı "Güneşkent" önerisi...

- ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göksu:

-"Güneşkentler, doğaya saygılı, ekolojik, tüm sistemi güneş enerjisi ve diğer alternatif enerjilerle çalışan kent ortamlarıdır"

-"Güneşkentler, çağın en önemli sorunu olana küresel ısınmayı çözecek, en radikal çözümleri getirecek yegane yoldur"

-"Şu anda dünyada 100'den fazla kent güneşkent projeleri yapıyor ve uyguluyor. Başta da Avrupa kentleri"

16- Yüzyıllık sorun, okul fobisi...

- Zillerin 2. dönem için çalmasıyla yeniden gündeme gelen okul fobisinin, literatüre ilk olarak 1917 yılında girdiği bildirildi.

- Anne bağımlılığıyla bilinen sorunla ilgili son çalışmalar, fobinin temelinde, genetik özelliklerin ön planda bulunduğu kaygı bozukluğunun yattığını gösterdi.

- Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Öztürk:

-"Tedavide en büyük sorunlarımızdan biri, öğretmenlerle işbirliği sağlayamamak. Öğretmen, bunun hastalık olduğunu kabul etmeli."

17- "Fiş mi? Ne fişi?..."

- Gelir İdaresi Başkanlığı, belge düzeni kampanyası için arayışlarını sürdürürken, alışverişlerde fiş almama giderek yaygınlaşıyor.

- Çeşitli Vergi Dairesi Başkanlıklarının yaptığı anketlerde, vatandaşların da satıcıların da fiş konusunda hiç duyarlı davranmadığı ortaya çıktı.

- Anketlere göre, eğitim seviyesinin yüksek olduğu, memur şehri Ankara'da bile alışverişlerde her zaman fişini isteyenlerin oranı yüzde 54'de kalıyor.

18- "Bir deniz kaplumbağası evlat edinin"

- WWF-Türkiye tarafından yürütülen "Bir Deniz Kaplumbağası Evlat Edinin" kampanyasıyla, 10 YTL karşılığında bir yeşil deniz kablumbağasını evlat edinebiliyor, ya da sevgilinize, çocuğunuza hediye edebiliyorsunuz.

- Kampanyayla 100 doğasever, yeşil deniz kablumbağası evlat edindi.

- Kampanyanın Proje Koordinatörü Enriquez:

-"Doğaseverler kampanyamıza katılarak kendileri veya sevdikleri adına yeşil deniz kaplumbağası evlat edinerek, nesli tükenme tehlikesi altında olan canlıların yaşama alanlarının iyileştirilmesine katkı verebilirler."

19- Artemis hala çok çekici...

- İzmir'in Selçuk ilçesinde yılda 150 bin kişinin ziyaret ettiği Efes Arkeoloji Müzesinde en çok ilgiyi, M.Ö 1. yüzyıl ile M.S 2. yüzyıla ait Artemis heykelleri görüyor.

- Yaklaşık 50 bin eserin yer aldığı müzede, antik dönemin Bereket ve Üreme Tanrısı Priapos, Eros Başı ile Gladyatör Bölümü de çok ziyaretçi çeken yerler arasında bulunuyor.

20- Türk Telekom Lig A'da 20. haftanın son maçında Malatya'da Malatyaspor ile Diyarbakırspor karşılaşacak.

21- Beko Basketbol Ligi'nde 19. haftanın son maçında Ankara'da CASA TED Kolejliler ile Alpella karşı karşıya gelecek.

22- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final ve Klasman Grubu fikstür kuraları, Ankara'da çekiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber