Batman'da karantinaya alınan 3 köyde çocuklar okula gitmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Sağlık Örgütünden 2 uzmanın, kuş gribinin tespit edildiği Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı 3 köyde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Gercüş Kaymakamı Tarkan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünden 2 uzmanın dün, kuş gribinin tespit edilmesi nedeniyle karantina altına alınan Boğazköy, Rüzgarlı ve Aydınlı köylerinde incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldığını söyledi. Bu köylerde oturup taşımalı eğitimle Gercüş ilçesine getirilen 127 öğrencinin önlem amacıyla bu hafta okula getirilmeyeceğini ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

"Karantinada yer alan köyler ile çevre köylerde çalışmalarımız sürüyor. Bu 3 köy ile bağlı merkezde oturan tüm vatandaşlarımızı tek tek sağlık kontrolünden geçirdik. İlçeye bağlı 48 köyde ise sağlık taramalarımız sürüyor. 7 kişiden kan örneği alınmıştı, bunların 4'ünde virüs tespit edilmedi. 3'ünün kan sonucunu bekliyoruz. Bunların da kan sonuçlarının temiz çıkacağını düşünüyoruz." Kaymakam Keskin, kuş gribi ile ilgili muhtarlarla ilçe merkezinde toplantı yapacaklarını ve toplantıda uzmanların muhtarları hastalık konusunda bilgilendireceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber