YÖK tasarısında son karar Erdoğan'ın

Haber Giriş : 09 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti yönetimi, YÖK Tasarısı`nı bu hafta Meclis`te görüştürmeyi planlıyor. MYK üyeleri, `Tasarıyı geri çekersek AB süreci olumsuz etkilenir` görüşünde. Son kararı Başbakan verecek.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu önceki akşam olağanüstü toplanarak YÖK Kanunu`nda izlenecek stratejiyi belirledi. AK Parti yönetimi YÖK Tasarısı`nı bu hafta Meclis`te görüştürmeyi planlıyor. Son kararı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verecek. MYK üyeleri ``Tasarıyı geri çekersek Avrupa Birliği süreci olumsuz etkilenir. Bu nedenle tasarı geri çekilmemeli`` görüşünü dile getirdiler.

Meslek liselerine katsayı adaletsizliğini ortadan kaldıran YÖK Kanunu`nun bu hafta Meclis Genel Kurulu gündemine gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor. Genelkurmay Başkanlığı`nın açıklamasının ardından hükümet ve AK Parti yönetimi tasarıyı Meclis`ten geçirip geçirmemeyi tartışıyor. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu önceki akşam Meclis`teki Başbakanlık makamında 4 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda YÖK Tasarısı`nın Meclis`ten geçirilmesi ağırlık görüş olarak benimsendi.

Başbakan Erdoğan, bugün Türkiye`ye dönecek. Erdoğan, İstanbul`da katılacağı temel atma törenin ardından bazı MYK üyeleriyle biraraya gelecek. YÖK Kanunu`nun Meclis`ten geçirilip geçirilmesi konusundaki nihai kararı Başbakan Erdoğan verecek.

AB süreci olumsuz etkilenir

AK Parti, MYK`nın önceki akşam yapılan toplantısında MYK üyelerinin tamamı tasarının geri çekilmemesi gerektiğini belirtti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ``Tasarının geri çekilmesi halinde halka verdiğimiz sözü yerine getirmemiş oluruz``dedi. Grup Başkanvekili Faruk Çelik`in ise ``Siyasi irade biziz. Anayasa`ya uygun olarak yasama faaliyetini yerine getiriyoruz. Yasaları biz yapmayacaksak burada bulunmamızın anlamı yok`` dediği öğrenildi.

Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan ise Türkiye`nin AB sürecinde önemli bir dönemece girdiğini belirtirken, ``Anayasa değişikliği yaparak önemli bir adım attık. İlerleme raporunun yazımı Haziran ayında başlayacak. Eğer geri adım atarsak `Türkiye`de askerin ağırlığı hâlâ devam ediyor` söylemlerine haklılık payı kazandırılmış olur. AB sürecinin olumsuz etkilenmemesi için tasarı Meclis`ten geçirilmeli`` diye konuştuğu ifade edildi.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber