MEB, 'akıllı sınıflar'a kavuştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 13:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

AKILLI SINIFLAR, İLİM VE TEKNOLJİDEN YARARLANMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR İMKANDIR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Akıllı Sınıf' projesi düzenlenen bir törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan proje, Türkiye'nin 7 bölgesinden seçilen 7 ildeki meslek liselerinde inşa edildi. Ulus İskitler Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Milli Eğitim Bakanı Çelik, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Emin Başer, Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ile Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları katıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, söz konusu projesinin ilim ve teknolojiden yararlanılması noktasında önemli bir imkan oluşturduğunu söyledi. Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinden seçilen 7 ilde uygulanmaya başlanan projenin önümüzdeki dönemde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildiren Çelik, uydu üzerinden görüntülü görüşme imkanı sunan projenin yıllık maliyetinin 100 bin YTL'nin üzerinde olduğunu vurguladı. Çelik, bu tutarın eğitim faaliyetlerine önemli destek sağlayan Türk Telekom tarafından bir yıl süreyle ücretsiz karşılanacağını belirterek, "Bu durum özelleştirmeye karşı olanlara da buradan önemli bir mesaj veriyor" dedi. Türk Telekom'un 2006 yılında 100 milyon YTL'lik bir bütçeyi eğitim için ayırdığını, bu yılda aynı oranda bir rakamın yine eğitime ayrıldığını vurgulayan Çelik, bu kaynağın ihtiyacı olan bölgelere aktarılarak, okul yaptırılacağını kaydetti.

Çelik, tele konferans sistemiyle törene katılan diğer 7 ildeki yetkililerden, sistemin etkin ve verimli kullanılmasını istedi ve "Parasını Telekom veriyor" diyerek, Telekom yetkililerine takıldı. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır da, projenin Ankara dışında İstanbul, İzmir, Van, Trabzon, Antalya ve Gaziantep'de uygulandığını bildirdi. Acır, maliyeti 448 bin doları bulan projenin tamamen bakanlık imkanlarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Başer ise Türk Telekom olarak eğitime verdikleri desteğe devam edeceklerini ve bu kapsamda 2007 bütçelerinden 100 milyon YTL'lik bir tutarı eğitim için ayırdıklarını açıkladı. Bakan Çelik ve diğer yetkililer daha sonra projenin hayata geçirildiği illere tele konferans sistemiyla bağlanarak, konuştular. Bakan Çelik, ayrıca Japon Kalkınma Ajansı (JICA) yetkilileriyle de aynı sistemle sohbet etti. Video konferans ve canlı yayın teknolojisi ile yapılandırılan 'akıllı sınıf'lar, iç mimari yapısı özel olarak dizayn edilen, görsel ve işitsel elektronik teknolojiler kullanılarak maksimum verimlilik sağlanması hedeflenen donanıma sahip sınıflar. Fiziksel olarak farklı mekanlarda bulunan eğitmen ve katılımcıları interaktif ortamda birleştiren bu sınıflar, tele konferans sistemi aracılığıyla dünyanın herhangi bir noktasında bulunan benzer bir teknolojiye sahip sınıflarla internet üzerinden ortak ders işleme ve seminerler düzenleme olanağı sağlıyor.


GAZİANTEP'TE AKILLI SINIF HİZMETE AÇILDI

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de 7 ilde uygulanacak olan, telekonferans sistemiyle oluşturulan akıllı sınıfların açılışında Ankara'dan Gaziantep'e bağlanarak Vali Süleyman Kamçı ile sohbet etti.

Ankara, İstanbul, Gaziantep, Antalya, Van, Trabzon ve İzmir'de bulunan endüstri meslek liselerinin ortaklaşa kullanacağı akıllı sınıflar, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Ankara'dan 6 kente ve Japonya'ya bağlanmasıyla hizmete açıldı. Bakan Çelik ilk olarak akılı sınıfların oluşumunu sağlayan kurucu şirketin yetkilileriyle bağlantıya geçerek proje hakkında bilgi aldı. Daha sonra uygulamaya geçilen illere tek tek bağlanan Bakan Çelik, sınıftaki yetkililerle bir süre sohbet etti.

Bakan Çelik, Gaziantep'te kurulan sistemin öğrencilere büyük faydaları olacağını belirterek, "Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin çok önemli bir sanayi kentidir. Ümit ediyorum ki, eğitim konusundaki eksikliklerimizi Gaziantep'te de gidereceğiz. Bu arada mesleki teknik eğitimin çok önemsenmesi gereken bir vilayette böyle bir sistem kuruldu" dedi.

Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi'ndeki akıllı sınıfta bulunan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise sistemin kurulmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Eğitimde eksiğimiz fazla ama sizlerin desteğiyle bu sıkıntıları gidereceğiz" diye konuştu.

Bakan Çelik, sınıfta bulunan herkese Ankara'dan selamlarını söyleyerek görüntülü konferansı bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber