14 Şubat 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 14 Şubat 2007- Çarşamba

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da...

- Türkmenistan'ın yeni devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov'un yemin törenine katılan ve Bedrimuhammedov'la ikili görüşme yapması planlanan Başbakan Erdoğan, bugün Türkiye'ye dönecek.

2- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 2 günlük resmi bir ziyaret için Türkiye'ye geliyor.

3- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile biraraya gelecek.

4- Anne ve Bebek Ölümlerinin Azaltılması Projesi üst düzey karar organları toplantısı, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da katılımıyla Mecliste yapılacak.

5- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kırıkkale'de çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunacak.

6- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul'da düzenlenen 4. Uluslararası Kamu ve Yerel Yönetim Finansmanı Kongresi'nde konuşacak.

7- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da, Eğitim Bir-Sen'in 15. kuruluş yıldönümü etkinliği ve "Unutamadığım Öğretmenim" yarışması ödül törenine katılacak.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Karadağ İçişleri Bakanı Yusuf Kalemperoviç'in davetlisi olarak çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'dan Karadağ'a gidiyor.

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da, "Sağlık Bakanlığı Personeli ve Emeklileri için Bilgisayar Edindirme Kampanyası" tanıtım toplantısına katılacak.

- Akdağ, daha sonra KKTC Sağlık Bakanı Eşref Vaiz'in davetlisi olarak Lefkoşa'ya gidecek ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu'nu ayrı ayrı ziyaret edecek.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Gelibolu Yarımadası'nda incelemelerde bulunacak.

11- TBMM'den...

- Genel Kurulda, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan yasa tasarısının görüşmeleri sürüyor.

- İçişleri Komisyonu, düğün ve cenazelerde silah taşınmasının yasaklanmasını öngören yasa teklifini görüşecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, milli arşivlerin yeniden yapılandırılmasını içeren yasa tasarısı ele alınacak.

- Adalet Komisyonunda, Yargıtay Yasası'nda değişiklik öngören tasarı görüşülecek.

- Sanayi ve Ticaret Komisyonu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye iade ettiği Türk Petrol Yasası'nı görüşecek.

12- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

13- İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan "Ekonomik Durum Tespit Anket Raporu"nun 2006 yılı ikinci yarı sonuçları ve 2007 yılı ilk yarı beklentileri açıklanacak.

14- TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) ile Telekomünikasyon Kurumu arasında AR-GE Amaçlı İşbirliği Protokolü, Ankara'da imzalanıyor.

15- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman ve üst kurul üyeleri, "Radyo Dinleme Eğilimleri Araştırması"nın sonuçlarını basın toplantısıyla Ankara'da açıklayacaklar.

16- Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maaruf, ülkesinde yürüttüğü insani yardım çalışmalarından dolayı Türk Kızılayına teşekkür ziyaretinde bulunacak.

17- Türk Tabipleri Birliğinin İstanbul'daki basın toplantısında, "Beyaz Eylem" takvimi açıklanacak.

18- Prof. Dr. Yavuz Sabuncu, öğretim üyesi olduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde düzenlenecek törenin ardından öğleyin Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa veriliyor.

19- İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Günübirlik Cerrahi Servisi törenle açılıyor.

20- Konferans... Toplantı... Etkinlik...Fuar...

- Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye genelinde KOBİ'lerin gelişimi misyonu ile sürdürdüğü "KOBİ Akademi" ile bu kez de İzmirli iş adamları ve girişimcilerle buluşacak.

- Antalya Fuarcılık AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 14. Akdeniz Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product), Antalya'da açılıyor.

- Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Sayyad Adiloğlu Salahlı, İzmit'te, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile bazı belediye başkanlarının Kocaeli Azerbaycan Evi Derneği'ne üye olması dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak ve Türkiye Kamu-Sen Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu, Yozgat il istişare kurulu toplantısına katılacaklar.

- Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlker Parasız, Sakarya Üniversitesi'nde "2007 - Paranın Yönü" konulu konferansta konuşacak.

- Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce, "Kestane dal kanseri ve kestaneliklerin rehabilitasyonu" konulu toplantı düzenleniyor.

- 6. İzmir Öykü Günleri, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde başlıyor.

21- Devlet nereye, ne harcadı?

- Kamu 2006'da, 565,5 milyon YTL giyecek, 1,1 milyon YTL yiyecek, 10 milyon YTL de içecek alımında bulundu.

- Devletin telefon faturası 124,9 milyon YTL, temsil ağırlama ve tören gideri 27 milyon YTL, elektrik sarfiyatı da 478,5 milyon YTL oldu.

- DDY'de 275,4 milyon YTL, TMO'da 166 milyon YTL, TKİ'de 250 milyon YTL, Ziraat ve Halk Bankalarında da 236 milyon YTL görev zararı meydana geldi.

22- Meyve ağacına don sigortası başladı.

- Devlet destekli don sigortasından yararlanmak isteyen fındık, ceviz, kivi, incir, kiraz, vişne ve muşmula üreticilerinin, 28 Şubat'a dek sigorta poliçelerini almaları gerekiyor.

- TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora: "Donun sigorta kapsamına alınmasının da etkisiyle bu yıl kestiğimiz poliçe sayısı 5 bine ulaştı."

23- "Olimpiyata mermer yetiştiremiyoruz."

- Pekin Olimpiyatları için süren inşaat çalışmaları nedeniyle Çin'e yapılan mermer ve doğaltaş ihracatı yüzde 82 arttı.

- Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç: "Çin'e yaptığımız blok mermer ihracatının kar marjı, işlenmiş mermerden daha yüksek."

24- Dünya belediye başkanları küresel ısınmayı konuşacak.

- Japonya'nın Kyoto kentinde gerçekleştirilecek Dünya Belediye Başkanları Zirvesi'nde, küresel ısınma ve çevre konularının ele alınacağı bildirildi.

- Zirveye Türkiye'den katılacak tek belediye başkanı olacak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bir konuşma yapacak.

- Akyürek: "Konya bölgesi, küresel ısınmadan en fazla etkilenecek yerler arasında bulunuyor."

25- Alaaddin Keykubat'tan beri kurumayan pınarlar...

- Konya'da halen içme suyu sağlanmasında kullanılan tatlı su kaynakları Mukbil ve Beypınarı, Selçuklu sultanı Alaaddin Keykubat döneminden beri yöreye yaşam vermeyi sürdürüyor.

- KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun: "Bu 2 pınarın bu kadar zamandır kesintisiz su vermesi, örneğine çok rastlanan bir durum değil."

26- Futbolda UEFA Kupası 3. tur ilk maçında, Fenerbahçe ile Hollanda'nın AZ Alkmaar takımları, İstanbul'da karşı karşıya geliyor.

27- Voleybolda Avrupa kupaları heyecanı...

- Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off 1. tur rövanş maçında Eczacıbaşı, Hollanda'nın Dela Martinus Amstelveen takımıyla İstanbul'da karşılaşıyor.

- Erkekler Avrupa Konfederasyon Kupası (CEV) çeyrek final rövanşında Halk Bankası, Rusya'nın Neftianik Başkortostan Ufa takımını Ankara'da konuk edecek.

28- Futbolda Lig (B) Yükselme Grubu'nda 4. hafta maçları bugün yapılıyor.

29- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 15. hafta maçları bugün oynanacak.

30- Erkekler Voleybol Birinci Ligi Final Grubu'nda Karadeniz Ereğli, İstanbul ve İzmir'de toplam 3 maç yapılıyor.

31- Futbolda İkinci Lig Kulüpler Birliği yöneticileri, CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz'u ziyaret edecek.

32- Centilmen Beşiktaş...

- Turkcell Süper Lig'de geride kalan 20 maçta, oyuncuları toplam 3 kırmızı, 29 da sarı kart gören siyah-beyazlılar, son 5 sezonun en centilmen dönemini geçiriyor.

- "Kara Kartallar", sezonun en az sarı kart gören takımı durumunda bulunuyor.

33- Galatasaray'da Necati'nin en kötü sezonu...

- Bu sezon sakatlıklardan başını kaldıramayan ve Erik Gerets'in yedekler arasında daha fazla oturttuğu futbolcu, sarı-kırmızılı formayla, geride kalan sezonlarını arıyor.

- Geçen sezon ligdeki 30 maçına 18 gol sığdıran deneyimli oyuncu, ligde geride kalan 20 haftada ancak 9 maç oynayabildi ve 1 gol attı.

34- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında yarın 368. maçına çıkıyor.

- Lacivert-beyazlılar, bugüne dek yaptıkları 367 maçta 232 galibiyet ve 135 yenilgi aldı.

- Yunan ekipleriyle Avrupa kupalarında yaptığı toplam 38 maçın 22'sini kazanan Efes Pilsen, yarınki rakibi Panathinaikos karşısında ise 11 maçın 4'ünde galip gelebildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber