Avcı: ÖSYM milyonları haraca kesiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ?Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav dayatmasıyla milyonları haraca kesiyor, aldığı sınav ücretleriyle darphane görüntüsünden kurtulamıyor? dedi.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, sınav başvurularında alınan ücretlerin maliyetlerin çok üstünde olduğunu iddia ederek, ÖSYM'nin bir 'sınav sektörü' yarattığını savundu.

?Sınavların maliyetleri hesaplandığında alınan paraların kar amaçlı olduğu ortaya çıkıyor. ÖSYM sınav dayatmasıyla adeta milyonları haraca kesiyor? diyen Avcı, sınavların adayların kendilerini değerlendirmelerinden çok adayları yıldırmayı amaçladığını savundu.

ÖSYM'nin ölçme ve değerlendirme yapan bir eğitim kurumu olmadığını iddia eden Avcı, ?ÖSYM eğitimi kar edilen bir sektör olarak algılayan, eğitimi işletme mantığı içinde değerlendiren darphane görüntüsünden kurtulamamıştır? iddiasında bulundu.

Avcı, çeşitli alanlarda uygulanan onlarca sınavdan, maliyetlerin 7-10 katı arasında sınav ücreti talep edildiğini savunarak, ÖSYM'nin 2001-2005 yılları arasında düzenlediği sınavlardan 172 trilyon lira kazandığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber