Nüfus sayımı başlıyor, yanlış bilgiye ceza geliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulusal adres veri taban işlemlerinin bittiği Ardahan'da sıra nüfusun sayılmasına geldi. Sayımı yapacak anketörlere sağlıklı bilgi vermeyenlere ise en az 50, en çok 2 bin 371 YTL ceza verilecek.

Ardahan Valisi Murat Yıldırım'ın başkanlığını yaptığı, Türkiye Istatistik Kurumu Kars Bölge Müdürü Serdar Kaya'nın da katıldığı toplantıda, birkaç gün içinde başlayacak olan adrese dayalı nüfus sayımı ile ilgili basına bilgi verildi. Ulusal adres veri tabanının oluşturulduğunu ve artık sırada sağlıklı bir şekilde nüfus sayımının yapılmasının kaldığını belirten Vali Yıldırım, sistemin nasıl işleyeceği konusunda ayrıntılı bilgi verdi.

Ardahan merkez mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu toplantıda, özellikle adres konusunda kasıtlı olarak sağlıklı bilgi vermeyen veya evdeki hane sayısını az yada fazla gösteren kişiler hakkında yasal işlem yapılacağını söyleyen Vali Yıldırım, vatandaşların dikkatli olmasını istedi. 2 bin 371 YTL'yi bulan bir ceza ile vatandaşların karşı karşıya kalmasını istemediklerini ifade eden Vali Yıldırım, anketörlere doğru bilgi verilmesini istedi. Özellikle bazı ayrıntıların gözden kaçmamasını isteyen Yıldırım, "Eğer o hanenin çocuğu askerde ise o çocuk yine o hanede varmış gibi sayılacak. Bunun içine evden geçici bir süre ile ayrılan ve gittiği yerde altı aydan fazla kalmayacak diğer hane üyeleri de dahildir. Ama yok eğer uzun bir süre ile gitmişse o kişi bulunduğu yerde sayılır." dedi. Vatandaşların bu ayrıntıya dikkat etmelerini isteyen Yıldırım, evdeki sayıyı bilerek ya da bilmeyerek az göstermenin kimseye bir faydası olmadığını söyledi. Köylerde nüfus sayımının bittiğini bildiren Yıldırım, Ardahan merkez, ilçe ve beldelerin nüfus sayımının da başladığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürü Serdar Kaya ise sayımı yapacak anketörlerin bir eğitimden geçtiğini ve yarın sayıma başlayacaklarını belirterek, "Geçen yıllara nazaran bu yıl daha kolay bir sayım olacak." diye konuştu.

Bu arada Ardahan merkeze bağlı bazı köylerde görülen şap hastalığı ve akabinde alınan karantina kararının ardından vatandaşların et yeme konusunda tereddütleri olduğu şeklindeki bilgiler hakkında ise Yıldırım, "Et kesimi yasak değil vatandaşlar et yiyebilirler." dedi.

Vali Yıldırım toplantıda Ardahan'a 150 yataklı yeni bir Devlet Hastahanesi'de yapılacağı müjdesini verdi. Yıldırım, 2007 yılı içinde başlayacak inşaatın, 2009 yılında biteceğini dile getirerek Ardahan için hayırlı olmasını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber