'Cumhura değer vermeden cumhuriyet güçlenmez'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bazıları, cumhuriyet elden gidecek diye korkutmaya çalışıyor. Cumhur güçlü ise cumhuriyet güçlü olur. Cumhura değer vermeden cumhuriyet güçlenmez." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2017 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Cumhura değer vermeden cumhuriyet güçlenmez'

Bakan Müezzinoğlu, Kurtköy'de bulunan Sultanlar Grup'a ait Tibet Fabrikası'nı ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi.

Müezzinoğlu, 15 yıllık AK Parti iktidarında, millete hizmet yolunda bazen önlerine çukurlar kazıldığını, bazen de kendilerine karşı tezgahlar kurulduğunu belirterek, bu dönemlerde milleti yanlarında bulduklarını söyledi.

Milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine hep sahip çıktığını ifade eden Müezzinoğlu, "Biz de milletimizden başka hiçbir adrese prim vermedik. Milletle beraber yürüyüp, yanlış yapanların da karşısında olduk." diye konuştu.

Müezzinoğlu, 15 Temmuz gecesi darbecilerin, milletin kaderiyle oynamak istediğini dile getirerek, "Milletten korkanlar, bu milletin büyük hedeflerinden rahatsız olanlar, bir FETÖ hain darbe girişiminde bulundular ama başaramadılar, başaramazlar da. Çünkü mayası sağlam olan bir milletin mensuplarıyız. Mayası temiz olan bir milletin mensuplarıyız. DNA'sı bozulmamış bir milletin mensuplarıyız. Dolayısıyla hangi hain, hangi güç odağı, milletin düşmanları, hangi tuzağı kurarsa kursun mutlaka o tuzağa kendisi yakalanır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Biz istiyoruz ki millet bedel ödemesin"

İstikrar vurgusu yapan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstiyoruz ki bu milletin kaderiyle perde arkasında birileri oynayamasın. Milletin huzuru ve geleceğe güveni artarak devam etsin. Onun için dedik ki referandumla cumhur, başkanını seçsin, cumhur seçtiği başkanına yetki versin, yetkiyi verdiği başkanına da günü geldiğinde hesap sorsun. Burada milleti merkeze alan, milletin büyük çoğunluğunun vicdanı ile orada yetki alacak bir sistemin arifesindeyiz. Daha önce koalisyonlar vardı. Daha önce kapalı kapılar arkasında partilerin bazen bölünmesiyle, milletvekili transferleriyle ülkenin istikrarı bozuldu. Bundan istikrarı bozanlar nemalandı, bedelini millete ödettiler. Biz istiyoruz ki millet bedel ödemesin. Bugün olduğumuz noktayı daha iyi yerlere taşıyabilmek, millet adına bizim görevimizdir. 40 gün sonra perde arkasında birilerinin gücünde değil, egemenliğin, kayıtsız şartsız milletin elinde olduğu, millet adına güçlü bir sistem, bu sistemin üzerine de millet kimi layık görüyorsa onu getireceğiz."

"Hayır" diyenlerin, milletin karşısında argüman üretemediği için kafa karıştıracak cümleler kurduğuna işaret eden Müezzinoğlu, "Mahallenin muhtarını siz seçiyorsunuz. 5 yıl süresince iyi bir yönetim sergiliyorsa gelecek dönem devam ediyor. İlçenizin belediye başkanını siz seçiyorsunuz. 5 yıl süresince iyi işler yapıyorsa devam edecek, yapmıyorsa 'güle güle' diyeceksiniz. Şimdi cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz, iyi işler yapıyorsa devam edecek, yapmıyorsa 'hadi kardeşim güle güle' diyeceksiniz. Milleti merkeze alan, böyle bir sistemi sizin karşınıza sunuyoruz. Bazıları, cumhuriyet elden gidecek diye korkutmaya çalışıyor. Cumhur güçlü ise cumhuriyet güçlü olur. Cumhura değer vermeden cumhuriyet güçlenmez." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" sözünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız da 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' dedi. İnsanımızı yücelterek, geleceğe olan umutlarını artırarak istiyoruz ki büyük, güçlü bir devlet, büyük bir millet olarak geleceğe yürüyelim. 'Laiklik elden gider' diyorlar. Bu salonda başı açık olan da var olmayan da var. Laiklik herkesin kendi değerleri ile geleceklerine emniyet içerisinde bakabilmelerinden geçer. Bundan 10 yıl önce 'Eşi başörtülü olan birisi cumhurbaşkanı olamaz' dediler. 'Laiklik elden gidiyor' diye krizler ürettiler. Laiklik, inananın, inancını inandığı gibi yaşama hakkıdır. Nasıl istiyorsa öyle yaşar."

- "Milletin vicdanı asla yanlış yapmaz"

Firma çalışanlarını, dünyanın yaklaşık 80 ülkesine ihracat yaptıkları için tebrik eden Bakan Müezzinoğlu, bu başarının istikrar ve güvenden kaynaklandığını vurguladı.

Müezzinoğlu, Türkiye için de istikrarlı ve güvenli yönetim olmasını istediklerini belirterek, "Güvene ve istikrara siz karar vereceksiniz. Önümüzdeki 40 günde eş, dost, konu komşu çalışarak kendi geleceğinize ve çocuklarınızın geleceğine sahip çıkın. Milletin vicdanı asla yanlış yapmaz. Biz millete inanarak bugünlere geldik, bundan sonra da size güvenerek, sizlerle birlikte yarınlarımızı şekillendirme peşinde olacağız. İnşallah dünya ile yarışan bir Türkiye'yi hep beraber oluşturacağız." diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, bir işçinin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bir kere 'hayır' diyenler kimler ve ne istiyorlar ona bakmamız lazım. 'Hayır' diyenler sorumluluğun kimde oluğunu milletin bilmediği tablolar olsun istiyor. Hepimiz yaşadık; bir partiden milletvekillerini transfer ettiler, bir partiyi bölerek şemsiye partisi kurup oradakileri bakan yaptılar. Sonra da bankaları hortumlayarak ülkeyi krize soktular. Şimdi yetki millette ve yetkiyi kime verdiyse ondan hesap soracak."

Ziyarette, Sultanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Yıldız ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de hazır bulundu.

Mücahit Türetken

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber