Üst kurullardaki kıyak maaşa son veriliyor

Haber Giriş : 12 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda en çok eleştiri konusu olan üst kurullarla ilgili denetim, maaş ve görev süresinin sınırlandırılmasını düzenleyen taslak üzerindeki çalışmalar tamamlandı. Tasarı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, (EPDK) Kamu İhale Kurumu (KİK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Rekabet Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, (SPK) Telekomünikasyon Kurumu, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu'nu kapsayacak.

Üst kurulları yönetim kurulları 7 üyeden oluşacak. Üyeler, en az 10 yıllık tecrübe şartını taşıyanlar arasından Bakanlar Kurulu tarafından atanacak. Kurul Başkanı ve üyelerinin görev süresi 6 yılla sınırlı olacak. Süresi biten başkan ve üyeler yeniden atanamayacaklar.

Ticaret yasak
Kurul başkan ve üyeleri, bilimsel amaçlı ders ve konferans gibi etkinlikler hariç, özel bir kanuna dayanmadıkça resmi veya özel hiçbir görev alamayacaklar, ticaretle uğraşamayacaklar, kurumun düzenlemek ve denetlemekle yetkili olduğu sektördeki ortaklıklarda pay sahibi olamayacaklar.

Kurul başkan ve üyeleri ile eş ve velayeti altındaki çocukları göreve başlamadan önce maliki oldukları menkul kıymetleri satmak suretiyle elden çıkarmak zorunda olacak. Kurum personeli hakkında da aynı düzenleme geçerli olacak. Kurul başkanına, Başbakanlık Müsteşarı'nın üyelerine ise Başbakanlık Müsteşar Yardımcısının her türlü ödemeler dahil aylık net ücreti tutarında aylık ücret ödenecek.

Kurumun kadro karşılığı sözleşmeli personelinin ücretleri ile diğer mali ve sosyal haklar ise kurul tarafından tespit edilecek. Kurum gelirleri bir bankada açılacak hesapta toplanacak. Kurumun gelirleri ile giderleri arasındaki olumlu fark, kurum bütçesinde öngörülen harcamalar dikkate alınarak her üç ayda bir hazineye aktarılacak

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber