Ankara Karagedik üniversite ve teknoloji kenti olacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara'nın su sorunu başta olmak üzere imar ve kentsel gelişim projelerine ilişkin çeşitli kararlar aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, Ankara'ya Gerede ve Sakarya Nehri'nin bir kolu üzerinde bulunan Doğanözü Barajı'ndan su temin edilmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) ile yapılan protokol onaylandı.

Protokolle, DSİ tarafından hazırlanan barajın kesin projeleri ASKİ'ye devredilirken, bölgedeki tarım alanı sulamaları için ayrılan pay saklı kalmak koşuluyla, proje ve isale hattı yapımı başta olmak üzere baraj üzerindeki hakların ASKİ'ye devredildiği kararlaştırıldı.

-GECEKONDU SAHİPLERİNE KİRA YARDIMI-

Belediye Meclisi, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinden etkilenen, hak sahibi olmayan ancak gecekondusu bulunanlara da kira yardımı yapılmasını onayladı.

Onaylanan kararla, gecekondu sahipleri gecekondularını tahliye etmeleri şartıyla Karacaören mevkiindeki yapılan konutlar kendilerine devredilene kadar aylık brüt 220 YTL kira yardımı alacak.

Öte yandan, proje kapsamında yapılacak doğal gaz, içme suyu ve atık su, kanalizasyon, köprü, tünel, üst ve alt geçit, cadde ve sokak ile meydan düzenlenmesi gibi alt ve üst yapı çalışmalarının, EGO ve ASKİ tarafından yapılması için Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında yapılan protokoller de Belediye Meclisinde kabul edildi.

-KARAGEDİK, ÜNİVERSİTE VE TEKNOLOJİ KENTİ OLACAK -

Toplantıda, Güney Kentsel Girişim Projesi kapsamında, Karagedik'in üniversite ve teknoloji kenti olması da onaylandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, TOKİ, Bilkent, Fatih Üniversitesi ve Ankara Ticaret Odasının mülkiyetlerinin bulunduğu Karagedik'in, Güney Bilkent Kentsel Gelişme Projesi kapsamında değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Planlama alanının bir bölümünün yüksek ve orta yoğunluklu konut alanı olarak hesaplandığı kararda, golf tesisleri ve villaların bulunduğu alanın önemli bölümünün, üniversite ve teknopark alanı olarak ayrılmasına yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber