Kaçak ADSL kullanımı da arttı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak elektrik kullanımın ardından şimdilerde de kaçak ADSL kullanımı giderek artıyor. Kayıt dışı ADSL bağlantıları ise Türk Telekom yetkililerini kara kara düşündürüyor. Telekom yetkilileri bir yandan kampanyalar düzenleyip, internet kullanıcı sayısını artırmaya çalışırken bir taraftan da ADSL'yi kaçak kullananlarla mücadele veriyor.

Türk Telekom'dan internet aboneliği alan bazı vatandaşların paralel bağlantı kurarak apartmandaki komşularına kaçak olarak sattığı bildirildi.

Komşusuna kaçak ADSL satanlar, kendi aboneliğini 'bedavaya' getiriyor. Bu yolla kaçak ADSL'den kâr edenlerin bile olduğu bildirildi.

Bazı internet kafe sahipleri de benzer yöntemlerle para kazanırken, kimi apartman sakinleri anlaşıp bir kişi adına abone oluyor, diğerleri ise bu abonelikten faydalanıyor.

Bir çok İl Telekom yetkilisi gibi kaçak ADSL kullanımından Hatay İl Telekom Müdürü Ramazan Gezer de yakınıyor.

Hatay'da yüzde 30 civarında kaçak ADSL kullanımın olduğunu dile getiren Gezer, ev telefonunu komşusuna parel olarak çekip kullanılmasına izin vermeyen vatandaşların ADSL'yi de parelel hatla komşusuna vermemesi gerektiğini söyledi.

Hatay'da 27 bin ADSL kullanıcısı olduğunu belirten Gezer, kaçak önüne geçmek için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını hatırlattı.

SÖZLEŞME NE DİYOR?

Telekom ADSL Sözleşmesi'nde; "Abone adına kayıtlı ADSL/G.SHDSL hizmetini amacı dışında kullanamaz. Türk Telekom'un yazılı izni olmadıkça başkalarına kullandıramaz. Aksi takdirde, Türk Telekom tek taraflı olarak, yazılı bildirimiyle sözleşmeyi feshetmeye, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya ve 406 sayılı Kanun'un 4502 sayılı Kanunla değişik 18'inci maddesi gereğince işlem yapılması için Telekomünikasyon Kurumu'na bildirimde bulunmaya yetkilidir." ifadeleri yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber