Sendika toplantısında Kurtlar vadisi tartışması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Uşak İl İstişare Toplantısı, Uşak Anadolu Lisesi toplantı salonunda Genel Başkan Bircan Akyıldız'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

2007 yılında yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi veren Akyıldız, sunum sonunda sendika üyelerinden gelen soruları yanıtladı. Bazı sendika üyeleri, önceki gün yayından kaldırılan ve tartışmalara neden olan "Kurtlar Vadisi-Terör" adlı dizinin sansüre uğraması karşısında bir tavır alıp almayacaklarını sordu. Bir sendika üyesi de, "Sayın genel başkanım dizinin yayından kaldırılması için Diyarbakır Belediyesi'nin telefonlarından RTÜK'ün arandığı ve bunu Belediye Başkanı Osman Baydemir'in sağladığı konuşuluyor. Sonuçta terör Türkiye'nin kanayan yarası. Askerimizin, polisimizin, memurumuzun ve kardeşimizin şehit edilmesi bizlere dokunmuştu. Bu dizi de bazılarına dokunduracaktı. Belki bizim istediğimiz kadar dokunmayacaktı, ama yine de bir yerlere dokundurulacaktı. Kamu-Sen olarak bu sansüre karşı bir girişimde bulunacak mıyız?" dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız sorular üzerine, "Başından beri hiç seyretmedim. Seyretmeye de niyetim yok. Çünkü askerimizin başına çuval geçirilmesini hazmedemedim. Ben herhangi bir şekilde gazımın alınmasını da istemiyorum. Onun için dizinin kaldırılıp kaldırılmaması beni ilgilendirmiyor. Ama bazı gerçeklerin görülmesi lazım. Milli hassasiyetin, milli duyguların en üst düzeye çıktığı bir nokta oluşuyor. O da kendini bu dizide gösteriyor. Bu nedenle konuyu değerlendirip kamuoyuna açıklama yapıp yapmayacağımıza karar vereceğiz. Açıkçası ben o dizinin yayınlanması taraftarı değilim. Ben çok kin duyduğum bir noktadayım. ABD'ye ve teröre karşı olan bu kinimin devam etmesini istiyorum. Bu tür filmler ve diziler insanların gazının alınarak rahatlamasını sağlıyor. Yayından kaldırılmış olması benim amacıma hizmet ediyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber