Başbakan da yurtdışı çıkış harcı ödeyecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 70 YTL olan yurtdışı çıkış harcının 15 YTL'ye düşmesiyle tüm muafiyetlerin kalkacağını söyledi. Unakıtan, "Başbakan da yurtdışına çıkarken 15 YTL'yi ödeyecek. Kimseye muafiyet yok" dedi.

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, yurtdışı çıkış harcının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Muafiyetleri ortadan kaldırdığımız için elde ettiğimiz toplam gelir, en az eskisi kadar olacak. Hatta eskisinden biraz daha fazla olacak" dedi. Unakıtan, "AK Parti İstanbul'a Hesap Veriyor" programları kapsamında düzenlenen "Ekonomi, Maliye ve Hazine" konulu toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KALICI VERGİ Mİ: "70 YTL'den 15 YTL'ye düşen yurt dışı çıkış harcının bilet fiyatlarına dahil edilmesi kalıcı vergiye mi dönüşüyor?" sorusu üzerine Unakıtan, "Biraz öyle gibi... Neden öyle gibi? Biz buradan aldığımız parayı tamamen Toplu Konut'a veriyoruz. Dolayısıyla Toplu Konut'un her zaman bununla ilgili kaynağa ihtiyacı olduğu için bu da hemen hemen sürekli gibi olacak" diye konuştu.

GELİR ARTACAK: Muafiyetleri ortadan kaldırdıkları için elde ettikleri toplam gelirin, en az eskisi kadar olacağını vurgulayan Unakıtan, "Hatta eskisinden biraz daha fazla olacak, bu kadar indirmemize rağmen... Şimdi hiç kimseye muafiyet yok. Başbakan da çıkarken bu parayı ödeyecek" dedi.

MENFAAT KESİLMESİN: Unakıtan, asgari geçim indirimi uygulamasında ücretliler için bir yıllık kayıp olacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de, artık fiş toplamanın, biriktirme uygulamasının dünyada kalmadığını söyledi. Türkiye'de vergi bilincinin giderek ilerlediğini, 4 yıldır vergi artışının çok yüksek olduğunu vurgulayan Unakıtan, şöyle konuştu: "Sistemi değiştirirken ücretlilere verdiğimiz menfaat kesilmesin dedik. Asgari geçim indirimi getiriyoruz. 2008'de de bu uygulanacak. 2007'de ücretlilere bir menfaat sağlamıştık. 2008'de de daha fazla bir menfaatle götürelim işi. Bu açıdan baktığımız zaman ne bir boşluk var ne de ücretlilerin her yıl almakta olduğu parada bir eksiklik var veya sağladığı menfaatte bir eksiklik var. Meseleye bu yönden bakacaksınız. 2008'de eşi çalışmayan, 4 çocuklu bir asgari ücretli vergiden tamamen muaf oluyor."

Unakıtan: Hastane alacaklarını ödeyin

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, devlet ve üniversite hastaneleri, özel sağlık kurumları, serbest eczaneler ile diğer hak sahiplerinin tedavi ve ilaç harcamalarından kaynaklanan alacaklarının acilen ödenmesini istedi. Unakıtan, dün yayınladığı genelgede, mevzuata uygun alınan tedavi hizmeti ve ilaçlara ilişkin faturalar ile hak sahiplerine doğrudan ödenmesi gereken tedavi yardımına ilişkin faturalardan 2006 yılı sonuna kadar ödenememiş olanların en geç 31/1/2007 tarihine kadar Bakanlığına bildirilerek, "Tedavi ve Cenaze Giderleri" tertiplerine ödenek aktarılması talebinde bulunmalarına ilişkin daha önceki genelgeyi hatırlattı. Unaakıtan, hak sahiplerinin bakanlığına ulaşan muhtelif taleplerinde, tedavi ve ilaç giderlerinin ödenmesinde bazı aksaklıkların yaşandığının ifade edildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber