Başbakan özürlülere kesenin ağzını açtı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın engelliler konusunda her zaman çok cömert davrandığını söyledi. Bakan Unakıtan, Ümraniye'deki Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde AKP İstanbul Özürlüler Koordinasyon Merkezi tarafından, engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik haklarını hatırlatmak için düzenlenen toplantıya katıldı. Yaklaşık 50 bedensel engelli vatandaşın bulunduğu toplantıya, bir saat geç katılan Unakıtan ilerleyen dakikalarda bir konuşma yaptı. Bakan olmasının, 'kısmet' olarak değerlendiren Unakıtan, şöyle konuştu:

"Maliye Bakanı'nın eli sıkı bir adam olduğu doğrudur. Ama başbakanımız özürlü ve engelli vatandaşlar için kesenin ağzını açmıştır. Bana 'nereden bulursan bul onlara ver, yok deme' demiştir. Siz çok şefkatli bir başbakana sahipsiniz. 'Bu kardeşlerimize elinden ne geliyorsa ver' demiştir"

Unakıtan, okula giden özürlü için ayda 380 YTL para yardımı yapıldığını, bu yardımın 110 bin kişiye ulaştığını, 2006 bütçesinde 183 milyon YTL olan bu yardımın 2007 bütçesinde 325 milyon YTL'ye çıkarıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber