'14 Mart canımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz o kutsal emeğin bayramıdır'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin kuruluş tarihi olan 14 Mart 1827'yi işaret eden Tıp Bayramı, canımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz o kutsal emeğin, bir an bile gözünü kırpmadan başucumuzda yaşama tutunabilelim diye bekleyen o güzel yüreklerin bayramıdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2017 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'14 Mart canımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz o kutsal emeğin bayramıdır'

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tıp Bayramı'nın tarihinin Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin kuruluşu olan 14 Mart 1827'ye dayandığını belirterek, "Tıp Bayramı, canımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz o kutsal emeğin, bir an bile gözünü kırpmadan başucumuzda yaşama tutunabilelim diye bekleyen o güzel yüreklerin bayramıdır." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolaysıyla yayımladığı mesajında, tarihe altın harflerle yazılan zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi'nin gururun, inancın ve azmin en önemli tanığı olduğunu, bu zaferin kazanılmasında gencecik birçok fidan ile tıbbiyelilerin kahramanlıklarının büyük payı bulunduğunu ifade etti.

Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Tıp Bayramı, beyaz önlükleri cephelerde şehitlerimizin kutlu kanına boyanan doktorlarımızın, bir cesaret öyküsünün şaha kalktığı vatan topraklarında şehit düşerek, o sene tek bir mezun veremeyen tıbbiyemizin, tıbbiyeli kahramanlarımızın günüdür. Vatanını savunmak uğruna bir an bile tereddüt etmeden, kendi canlarını hiçe sayan tıbbiyelilerimiz, geçmişten bugüne aynı sızıyla yüreklerimizde, aynı gururla şanlı tarihimizde yaşamaktadır. Bugün, hastasına şifa verebilmek için kendi çocuğunun doğumuna yetişemeyen doktorlarımızın, kar kış demeden hastalarını sırtlayarak hastaneye yetiştiren, hiçbir karşılık beklemeden 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' inancını taşıyan tüm sağlık çalışanlarımızın günüdür.

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin kuruluş tarihi olan 14 Mart 1827'yi işaret eden Tıp Bayramı, canımızı gözü kapalı emanet ettiğimiz o kutsal emeğin, bir an bile gözünü kırpmadan başucumuzda yaşama tutunabilelim diye bekleyen o güzel yüreklerin bayramıdır. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren elimizi tutanlara, geçmişten geleceğe umut, kararlılık ve cesaretle insan yaşamını savunanlara, koşullar her ne olursa olsun bizim adımıza daima kalbi atanlara minnetimizin adıdır Tıp Bayramı."

Tıp Bayramı'nın ilk kez, 1. Dünya Savaşı'nın sonunda, İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919'da kutlandığını anımsatan Müezzinoğlu, bu bayramın Türk milletinin bağımsızlığı adına sonsuzluğa koşan tıbbiyelilerin verdiği mücadelenin yaktığı kıvılcımın adı olduğunu belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, "Vatan savunmasında kaybettiğimiz tıbbiyelilerimizi ve insan hayatı uğruna mesleğini icra ederken ebediyete uğurladığımız tüm sağlık çalışanlarımızı şükranla andığımız bugün, bu onurlu mesleğin neferleri olan sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber