Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yalanlama

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 10:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin bugünkü haberlerinde ''Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) onaylı erotik hikayeler'' başlıklı çıkan haberi yalanladı.

Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, adı geçen gazetelerde çıkan haberde kitapların Talim ve Terbiye Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca onayladığı ve tavsiye edildiğinin ifade edildiği belirtildi. Doğrusunun gazetelerde çıkan haberde yer aldığı gibi olmadığının altının çizildiği açıklamada,''söz konusu kitaplar TTK tarafından kesinlikle incelenmemiş ve onaylanmamıştır. Bu ifadeler kesinlikle yanlıştır'' ifadeleri kullanıldı.

TTK'nın eğitim kurumlarında okunacak ders kitaplarını incelediğinin ve onaylandığının belirtildiği açıklamada, TTK'nın yardımcı kitapların tavsiyesi ile ilgili herhangi bir yönlendirmede bulunmadığı, yardımcı ders kitapları ile ilgili tavsiye doğrudan, okul müdürleri ve öğretmenlerince gerçekleştirildiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, sözü edilen hikaye kitaplarının TTK'ca onaylanmasının ve tavsiye edilmesinin mümkün olmayacağı belirtilerek, ''Yayın evi kitaba koyduğu nota, kitabın Ağustos 2004/2583 tarih ve sayı ile yayınlanan Türkçe dersi müfredat programına uygun olarak hazırladığını ve kendilerinin herkese tavsiye ettiklerini ifade etmektedir. TTK'nın kabul edip yayımladığı Türkçe müfredatı ile sözkonusu hikaye kitabının aynı şeyler olmadığı açıktır'' ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber