Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen YÖK Yasa Tasarısı'na destek verdi

Haber Giriş : 12 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyesi bir grup, YÖK Yasa Tasarısı'na destek vermek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'i makamında ziyaret etti.

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, YÖK Yasa Tasarısı'nın bir an önce çıkarılmasını istediklerini belirterek, bu konudaki hassasiyetlerini içeren mektubu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e iletmesi için Balıbey'i ziyaret ettiklerini belirtti.

Hükümet yetkililerinin, YÖK Kanunu'nda değişiklik yapma sözünü seçimlerden önce dile getirerek vatandaştan oy istediklerini, yerel seçimlerde de oylarını artırdıklarını ifade eden Yurtman, "Hükümetin bu konuda geri adım atmamasını ve yasayı bir an önce çıkarmasını istiyoruz" dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İstanbul Şubeler Platformu Sözcüsü Ünal Mamur da, "bazı rektör ve bilim adamlarının demokrasiye ve milli iradeye karşı hazımsızlıklarını yadırgadıklarını" belirtti.

Mamur, "bu okulların Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na aykırı olduğu yolundaki görüşlere katılmadıklarını belirterek, esas aykırı okulların askeri liseler, sağlık, maliye liseleri gibi okullar olduğunu ileri sürdü.

Ömer Balıbey de, bunun üzerine, "O okulların özel statüleri var. Diğer okullarla mukayese etmeyin" dedi.

Sendika üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden çıkışta da basın açıklaması yaptı.'

Ahmet Yurtman yaptığı konuşmada, YÖK Yasa Tasarısı'nın geri çekilmemesi durumunda bazı rektör ve öğretim üyelerinin 20 bin kişiyle istifa edeceklerini ve yürüyeceklerini belirttiğini dile getirerek, "Siz 20 bin kişiyle yürürseniz, biz Memur-Sen olarak 320 bin kişiyle yürürüz" dedi.

Mazlum-Der ve Özgür-Der'in de aralarında bulunduğu bazı dernek üyelerinin de destek verdiği açıklama sırasında "Genelkurmay eğitimden elini çek", "Cuntaya hayır, eğitimde özgürlük" sloganları atıldı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber