MOBESE Belediye Başkanı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendikaya üye oldukları için sokağa sürülen memurlar, Belediye Başkanı'nın kendilerini kamera ile izlettirdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Sinop'ta işçiler ile belediye arasındaki gerginlik sürüyor. Sinop Belediye'sinde çalışan 95 işçiden 48'i, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na üye oldukları için farklı yerlerde görevlendirildi. Aralarında bayanların da olduğu 8 belediye memuru da temizlik işçisi olarak çalışmaya başladı. Bu tartışmalar sürerken, memurlar Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in kendilerini kamera ve fotoğraf makineleri ile kontrol ettirdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

'Anayasa'ya aykırı'

Çoğunluğu sokakları süpürme görevi yapan bayanlardan oluşan 20 kişiden Zühal Konukçu, Aysel Ünlütürk ve Cemil Yılmaz dün ifade verdi. Her 3 memur da ifadesinde, "Başkan belediye personeline görev verip kameraya alarak ve fotoğraf çekerek bizleri kontrol ettiriyor. Bizi halkın önünde küçük düşürüyor. Şikayetçiyiz" dedi. Belediye Başkanı Yılmazer ise "Bu arkadaşlar sendikalı oldukları için belediyeye 250 bin YTL yük getirdi. Kararımdan vazgeçmeyeceğim" diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber