Sezer'e ''yabancı doktor'' mektubu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak bilinen ve yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan yasanın bazı maddelerinin veto etmesi için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e mektup gönderdi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Önder Kahveci imzasıyla gönderilen mektupta, yasanın 1, 2, 4, 6, 7 ve 8'inci maddelerinin veto edilmesi istendi. Yasanın 6 ve 8'inci maddeleriyle yabancı hekimlerin Türkiye'de çalışabilmelerine imkan tanındığı hatırlatılan mektupta, ilgili düzenlemenin Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde kişi ve hizmetlerin serbest dolaşımı gerekçesiyle yapıldığı, ancak sadece yabancı hekimlerin değil Türkiye'de görev yapan Türk hekimlerinin de AB ülkelerine serbest dolaşımının önü açılarak karşılıklılık esasına uyulduğu takdirde böyle bir düzenleme yapılmasının düşünülebileceği vurgulandı.

Düzenlemeyle Türkiye'deki hekim açığının kapatılmasının mümkün olmadığı belirtilen mektupta, ''hekim açığının öncelikle kendi insan kaynaklarımız ile kapatılarak hekimlerin ülke çapında dengeli dağılımının sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması gerekliliği'' belirtildi.

''Torba yasadan çıkacak olan kanserdir, kalitesiz sağlık hizmetidir. Milletvekillerimizden bunları göz önüne alarak karar vermelerini ve bu yasayı Meclis'ten geçirmemelerini istedik. Bu yasa sağlık alanında yeni bir kaos dönemin başlangıcı olabilir'' diyen Kahveci, yasanın Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini umduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber