`Kararname rahatsızlığım yok'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Emniyet Müdürü Arif Akkale, kararname ile atamasının yapılmamasının çalışma sisteminde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığını ifade ederek, "Kararname konusunda herhangi bir rahatsızlığım yok. Sonuçta bu benimle ilgili bir şey değil. Buradan hiç gitmeyecekmiş gibi çalışıyorum" dedi

Hrant Dink cinayeti sonrası gelişen olaylar kapsamında Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'le birlikte merkeze alınan Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın yerine atanan Arif Akkale, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu tarafından karşılanan Arif Akkale, yaptığı açıklamada, gelişen olaylar sırasında Trabzon basınının son derece duyarlı davrandığını ve bu nedenle kendilerine teşekkür ettiğini belirterek, "Trabzonlu'ya yakışır bir tavır sergilediler. Bize yardımcı oldunuz bundan sonra da olacağınızı umud ediyorum. Yargıya intikal etmiş konularla ilgili herhangi bir soru sormamanızı rica ediyorum" dedi. Akkale, Trabzon'un son dönemlerde bozulan imajının nasıl kazandırılması gerektiğiyle ilgili bir soruyu ise, "Trabzon'un imajının düzeltilmesi için, her birim her kurum sorumluluğunu yerine getirmeli. İnsanlarımız daha duyarlı, daha sorumlu davranırsa inanıyorum ki bu tür olaylar daha az olur. Özellikle genç insanların yetiştirilmesinde tahrik edici ifadeler ve hususlar kullanılmamalı. Aklı selim dediğimiz bir hadise var, buna herkesi davet ediyoruz. Olumsuzlukların üzerinden hareket ederek bir yere varmamız mümkün değil, devamlı iyilik dilememiz lazım" diye konuştu.

GELİRKEN EYVAH DEMEDİM

Arif Akkale, Trabzon'a bir gecede tayininin çıkmasıyla ilgili olarak sorulan soruya ise, "Trabzon'a tayinim çıktığında kesinlikle `eyvah' demedim. Trabzon'u seviyorum. İnsanlarını seviyorum. Trabzon sadece burada değil, her yerde var. Türkiye'nin her yerinde Trabzonlu arkadaşlarımız var. Geldikten sonra olumsuz bir olayla karşılaşmadım. Trabzonlular'ı çok olumlu buldum. `Eyvah, niçin gidiyorum' demedim. Zaten biz bu görevleri yapmak için yetiştirildik. Her görevin üstesinden de imkan dahilinde geliriz. Sorumluluğumu biliyorum ve olumsuzlukları gidereceğimizi umuyoruz" yanıtını verdi.

Trabzon Emniyet Müdürü Arif Akkale, basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti. Akkale, "Burada vekil olarak görev yapıyorsunuz. Kararnamenin çıkmasının gecikmesi sizde herhangi bir rahatsızlık yaratıyor mu, ya da projelerinizi gerçekleştirmenizi engelliyor mu?" sorusunu yanıtlarken şu ifadeleri kullandı:

"Kararname konusunda herhangi bir rahatsızlığımız yok, zaten olamaz da. Sonuçta bu durum benimle ilgili bir konu değil. Projelere gelince, zaten burada çalışan bir kadro vardı. Arkadaşları da gözlemliyoruz, ellerinden geleni yapıyorlar. Tabii ki önümüzdeki işi mutlaka yapıyoruz. Erteleme falan sözkonusu olamaz. Sonuçta size verilen görevi, hep burada kalacakmışsınız gibi yapmak zorundasınız. Biz de böyle yapıyoruz. Burada 5 yıl da kalsanız bir gün mutlaka gideceksiniz. Ama siz gittikten sonrayı da projelendirmek zorundasınız. Biz de böyle yapıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber