Belediye Başkanı, Erdoğan ve Gül'e tazminata mahkum oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 16:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yayın yoluyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün ?kişilik haklarına saldırıda bulunduğu? iddiasıyla hakkında 14 ay hapis istemiyle dava açılan, Adana'nın Ceyhan ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 15 bin YTL para cezasına mahkum edildi.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Sözlü'nün avukatı Mehmet Nacar ile müştekiler Erdoğan ve Gül adına avukat Fatih Kocaispir katıldı. Önceki duruşmalarda, tanıkları dinleyen ve delilleri inceleyen mahkeme, Sözlü'yü, hakkında ?basın yoluyla kamu görevlisine hakaret etmek? suçundan TCK'nin 125/1,2,3-a ve 128/4 maddeleri ikişer kez uygulanmak üzere her bir maddeden 350 tam gün adli para cezasına çarptırdı. Ceza, yapılan hesaplama ve giderlerin eklenmesinin ardından toplam 15 bin YTL olarak belirlendi.

Aynı suçtan yargılanan, yerel ?Gazete Adana?nın muhabirleri Funda Ezer ve Namık Kemal Yücel ise ?suç işleme kastı olmadığından ve bir siyasiyle yapılmış röportajı yorum katmaksızın yayımladıkları için? beraat ettiler. Mahkeme, kararla ilgili ?bir hafta içinde Yargıtaya başvuru yolunun bulunduğu?nu kaydetti.

Sözlü ile muhabirler Ezer ve Yücel hakkında, Gazete Adana'nın 19-25 Aralık 2005 tarihli 126'ncı sayısında yer alan ?Mızrak Çuvala Sığmaz? başlıklı röportajda, ?onur, şeref ve saygınlığı rencide edici açıklamalarda bulunulduğu? gerekçesiyle dava açılmıştı.

Bu arada, aynı suçtan, Sözlü adına Adana 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan ve 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın sonucunun beklenmesi için ertelenen 20 bin YTL'lik tazminat davasına da önümüzdeki günlerde devam edileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber