Terörist memur Tarım Bakanlığı'nı bombalayacaktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 06:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisi adına bir başkasını sokarak KPSS'yi kazanıp devlet memuru olan PKK terör örgütü üyesi bir kişi, bombalı eylem hazırlığındayken yakalandı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ?Tarım Bakanlığı'nda çalışan Hasan İhsan E. PKK terör örgütü üyesidir. Bakanlık içinde bombalı bir eylem yapmaya hazırlanmaktadır? ihbarı geldi. Bunun üzerine polis, Hasan İhsan E.'yi gözaltına aldı. Hasan İhsan E.'nin evine yapılan baskında, bomba yapımında kullanılan malzemeler, krokiler ve örgüte ait birçok doküman bulundu.

Operasyonu genişleten ekipler, zanlının arkadaşları Taylan Özgür Ö. Sadık T. ve Cihan C.'yi de örgüte yardım iddiasıyla gözaltına aldı.

ÜSTELİK ARANIYORMUŞ

Emniyet'teki işlemlerinin ardından Ankara Adalet Sarayı'na sevk edilen 4 zanlıdan Hasan İhsan E., ?terör örgütü üyesi olmak?, Taylan Özgür Ö. ve Cihan C. ise ?örgüt propagandası yapmak?, ?Örgüte yardım ve yataklık? suçlarından tutuklandı. Sadık T. ise serbest bırakıldı.

Cezaevine gönderilen ?memur? Hasan İhsan E.'nin Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kez ?örgüte yardım ve yataklıktan? yargılandığı, şu anda da bu suçtan dolayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arandığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber