Seçimde 25 yaş muamması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, 4 Kasım 2007'de yapılacak genel seçimin öne alınması konusunda topu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) attı. Erdoğan, YSK'nın 25 yaş düzenlemesinin uygulanamayacağına karar vermesi halinde, seçimin zamanında yapılacağını söyledi. Yüksek Seçim Kurulu ise, şu ana kadar erken seçim konusunda alınmış bir karar olmadığını belirterek, kendilerine yazılı bir başvuru da yapılmadığını açıkladı.

Karşılıklı açıklamalar, "25 yaş" düzenlemesine endekslenen seçimin öne alınmasını belirsizliğe dönüştürdü.

AKP grup toplantısından sonra yaptığı açıklamada, seçilmeyle oy kullanmayı karıştıran Erdoğan, "Ben gençliği seviyorum. Gençliğin oy kullanmasına mâni olacak herhangi bir adım atmayız" dedi.

Erdoğan, gazetecilerin, "Eğer YSK demezse ya da 25 yaş uygulamasında sıkıntı var derse" sorusuna şu yanıtı verdi: "Şu anda programımızda öyle bir şey yok zaten. Yani gündeme böyle bir şey gelecek olsa dahi bunun kararını verme şeyi şu anda bizde değil. Kaldı ki böyle bir şey Anayasa değişikliği gerektirebilir. Anayasa değişikliğiyle ilgili konu da bizim muhalefet partisiyle oturup konuşmamızı gerektiren bir konu. Yani burada bir mutabakat gerekebilir."

YSK: Başvuru yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, seçilme yaşının 25'e indirilmesinin ardından nasıl uygulanacağı konusunda görüş bildiremeyeceklerini söyledi. Aydın, "Şu anda alınmış bir erken seçim kararı yok. Kurul, varsayıma dayalı olarak bir karar alamaz. Bize yazılı bir başvuru olursa kurul olarak değerlendiririz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber